Пълни резервации за Деня на Независимостта. Заради сливането с почивните

...
Пълни резервации за Деня на Независимостта. Заради сливането с почивните
Коментари Харесай

Курортите в страната - без свободни места за 22 септември

Пълни резервации за Деня на Независимостта. Заради сливането с почивните дни места за 22 септември в курортите съвсем няма.

По традиция центърът на тържествата за Деня на Независимостта - Велико Търново, е в очакване на хиляди посетители.

„ Очакваме доста туристи, имаме декларирани групи по графици. Хотелската база, доколкото знам, е 100% заета за септември месец “, изясни Борислав Йорданов, шеф на Общинската организация по туризъм " Царевград Търнов ", съобщи БТВ.

80% от местата за настаняване в курортното населено място Арбанаси също към този момент са заети. Апартамент за 4-членно семейство с включена закуска коства 190 лв. на вечер в един от хотелите. Двойните стаи са на цени от 100 и 110 лв..

„ Имаме резервации. Даже към този момент мога да кажа, че базата е заета напълно. Като резервациите са с към месец авансово. Приблизително по едно време ни се вършат. Долу-горе хората си вършат сметка за отпуската, за почивните дни, съчетават ги, някои от тях си удължават “, изясни Деница Николова, админ в хотелски комплекс.

Сандански също се готви да посрещне хиляди туристи за 22 септември, а местата за настаняване към този момент са изчерпани.

„ Говорим за 105% запълняемост, тъй като има и спомагателна кревати за деца, което значи съвсем на максимума. Мелник също ще е цялостен “, акцентира Георги Кунчев, ръководител на Сдружение " Дестинация Сандански ".

Пакетните цени за празничния уикенд в града са в необятен диапазон.

„ От 3-звездните хотели нагоре, варират от 500 до 1500 лева, според от това кой хотел какво е присъединил в пакета си “, посочи Христина Панайотова, шеф на хотел.

Хотелиерите регистрират покачване с 25 на 100 на резервациите, спрямо предходната година. И припомнят, че в случай че не ви се чака в опашките на границата с Гърция, Сандански е прелестен избор за отмора когато и да е на годината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР