Пълната заповед на министъра на здравеопазването , относно новите противоепидемични

...
Пълната заповед на министъра на здравеопазването , относно новите противоепидемични
Коментари Харесай

Това е пълната заповед на министъра на здравеопазването за новите ограничения

 Пълната заповед на министъра на опазването на здравето, по отношение на новите противоепидемични ограничения, публично излезе. Тя влиза в действие от 21.10.2021г. (четвъртък). 

По-рано Кацаров разгласи на брифинг, че се вкарва " зелен " документ за всички действия на закрито. Това значи, че би трябвало да се показа документ за приключен цикъл на имунизация, преболедуване, изработен антигенен тест в последните 48 часа или PCR тест в последните 72 часа.

По отношение на училищата Кацаров изясни, че във всички общини, където 14-дневната заболеваемост е над 750 на 100 хиляди население, ще бъдат преустановени присъствените образователни занимания. Училищата ще бъдат обсъждани по общини, а не по области и не като цяло в страната.

Всички възпитаници от 5 до 12 клас, както и педагогическият и непедагогическият личен състав би трябвало да носят маски по време на престоя им в учебно заведение.

В университетите се позволява присъствено образование на студентите само при изискване на  " зелен документ “. Преценката остава на съответния университет дали занятията да продължат присъствено, или да са онлайн, само че в случай че изберат да бъде присъствено, то би трябвало да бъде при съблюдаване на условията за съществуване на " зелен документ “.

Въвежда се условие за  " зелен документ “ за всички кина, театри, циркови представления, концерти, музеи, галерии, магазини вид МОЛ, магазини над 300 кв. м., фитнес центрове, спортни зали, клубове и басейни за занимания на жители, заведенията за хранене и хотелите по смисъла на член 124 от Закона за туризма.

Цялата заповед може да видите .
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР