Пълната забрана за културни събития и кинопрожекции беше отменена. Представленията

...
Пълната забрана за културни събития и кинопрожекции беше отменена. Представленията
Коментари Харесай

Забраната за културни събития и кинопрожекции е отменена

Пълната възбрана за културни събития и кинопрожекции беше анулирана. Представленията и прожекциите могат да се организират при избрани правила - до 250 души, разполагане на феновете през седалка и наложителна стерилизация на пространствата и касите.

Кинозалите в моловете са отворени, само че с изменен режим на работа. Уверяват ни, че съблюдават разпоредбите и предписанията, обновени през вчерашния ден. Билетите се продават през едно място и в шахматна скица, съобщи Българска национална телевизия.

Борисов: Подкрепям Ви скъпи другари актьори, интелектуалци, музиканти и създатели

Програмата не позволява закупуване на прилежащи места. Непрекъснато се дезинфекцират зоните, в които публиката минава. В подобен режим се продават и билети за идната през април прожекция на Роял Опера Хаус. За неустановен интервал са затворени Домът на киното, "Люмиер " и "Одеон ". Измества се и най-големият български кино фестивал, на който се чакаха 200 посетители от света на киното. София филм фест трябваше да стартира довечера, с премиера на новия български филм "Петя на моята Петя ".

"Ние би трябвало дружно, единно, солидарно да създадем всичко допустимо тази обстановка да не се задълбочи стремглаво, каквито рискове има ", разяснява Стефан Китанов - шеф на София Филм Фест.

Фестивалът не се анулира, а се реалокира. Новото разкриване е планувано за 3 юни. Програмата е повече от обещаваща, киноманите могат да се настроят за забавни срещи при започване на лятото. А специфичният фестивален клип, режисиран от Драго Шолев внася ярък лъч в разместеното ни всекидневие - с апела - Без суматоха, фестивалът ще го има.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР