Пълната ваксинация срещу COVID-19 намалява риска от проява на продължаващите

...
Пълната ваксинация срещу COVID-19 намалява риска от проява на продължаващите
Коментари Харесай

Проучване: Ваксинацията намалява риска от `дълъг COVID` |

Пълната имунизация против COVID-19 понижава риска от демонстрация на продължаващите след вируса признаци, демонстрира изследване на King`s College London, съобщи Би Би Си.

Според изследването имунизираните с две дози от ваксина против ковид имат по-малък късмет с до 50% да проявят продължаващите признаци на вируса за разлика от преболедувалите го. 

Заралилите се с Коронавирус нормално се възвръщат в границите на четири седмици. При някои от тях обаче част от признаците остават седмици и месеци след първичната зараза.

Според английските специалисти, чийто труд е оповестен в The Lancet Infectious Diseases, е несъмнено, че имунизацията понижава човешки животи и предотвратява тежки болести, само че също така предотвратява и по-дълготрайното боледуване. 

Изводът от изследването е основан на данните от приложението Zoe Covid Study на Обединеното кралство, което наблюдава признаците на имунизираните против Коронавирус.

За интервала декември 2020 - юли 2021 е проследено здравословното положение на над 1,2 млн. английски жители, които са получили 1 доза от ваксина против ковид, и на 971 504, които са получили 2 дози. 

Спрямо тези данни, изследването сочи, че само 0,2% от хората с цялостен цикъл на имунизация са се заразили с Коронавирус. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР