Пълната проверка на дирекция Вътрешен одит“за обстоятелствата довели до смяната

...
Пълната проверка на дирекция Вътрешен одит“за обстоятелствата довели до смяната
Коментари Харесай

Пълна проверка на „Вътрешен одит“ за изменението на проекта за „Граф Игнатиев“

Пълната инспекция на дирекция „ Вътрешен одит “за събитията довели до промяната на изпълнителя на ремонта на „ Граф Игнатиев “ са по заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова, написа Столица.бг

На 29 юни 2018 година Специализираният експертен съвет по устройство на територията е разгледал искане от „ Столичен електротранспорт “ ЕАД за нуждата от преправка на плана в частта „ релсов път “. След преразглеждането експертният съвет е стигнал до заключението да бъде предоставено правенето на нов капиталов план, с който да се намерят решения за отводняването на релсовия път, смяната на кривите по ул. „ Алабин “ по метод, по който трамвайте да могат да се разминават без светофар. В новия план би трябвало да има и цялостно решение за околорелсовата еластична виброизолационна система, в комбиниране с носеща структура вид „ плаваща плоча “, което е довело до смяна на един от влаганите материали, както и осъществяване на дренажна система написа Фандъкова в пост във Фейсбук.

Цената на новия материал се потвърждава от изпълнителя и се утвърждава от възложителя, който е Столична община. Фандъкова добави че като процедура в контракта е написано, че не може да бъде платена по-висока цена за нещо, което струва по-малко при смяна на материалите, а това е и в полза на обществото.   
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР