Пълната отговорност за управлението на Варна се носи вече от

...
Пълната отговорност за управлението на Варна се носи вече от
Коментари Харесай

ГЕРБ - Варна: Опитът на Промяната да има свой председател на Общинския съвет се оказа повече от жалък

Пълната отговорност за ръководството на Варна се носи към този момент от кмета Благомир Коцев(ППДБ)и новото болшинство в Общински съвет - „ Продължаваме Промяната “, Демократична България “, „ Възраждане “, „ Алтернативата на жителите “ и Българска социалистическа партия. Тоест корпорации, националисти, розови демократи и комунисти ще „ развиват капацитета на морската столица “!

Предстои да забележим опциите и посоката: бетоновози на хоризонта, завой на изток или наляво. Време да покажат какво могат, да изпълнят всичките си великодушни и едри обещания към варненци, които бяха раздавани по време на предизборната акция. Имат всички условия за това – кмет, болшинство в Общинския съвет, министри. Това съобщи на конференция регионалният водач на ГЕРБ- Варна Иван Портних дружно с групата на общинските съветници от ГЕРБ – Тодор Балабанов, Биляна Раева, доктор Христо Кьосев, Даниела Димова, арх. Стоян Петков и Юлиян Станев.

Като част от най-голямата българска дясна партия за европейско развиване, групата на ГЕРБ в Общинския съвет ще бъде праволинеен коректив на ръководещите и на новото корпоративно болшинство. В сходни сглобки няма да участваме. Имаме чудесно готови специалисти, ще следим и направляваме доста деликатно работата на кмета и неговия екип. Ще поддържаме положителните решения за града.

Групата на ГЕРБ не взе участие в избора на ръководител на Общински съвет, тъй като отговорността за ръководството на града би трябвало да бъде носена от спечелилите локалния избор – ППДБ, Възраждане, АГ, Българска социалистическа партия.

Опитът на Промяната да има собствен ръководител на Общинския съвет се оказа повече от презрян – номинацията на Николай Стефанов, бизнес съучастник и родственик на кмета Благомир Коцев, събра едвам 10 гласа, а претендентът на Възраждане – 20. В тази изнапред дирижирана обстановка математиката не излезе и изходът се реши с мощната поддръжка на бизнес групите в съвета. ПП/ДБ и Възраждане дръпнаха своите кандидатитури и сложиха завършек на мимикрията. Последва кандидатурата на Христо Димитров от корпоративната „ Алтерантивата на жителите “, който събра 30 гласа-сбора от първото гласоподаване. Както беше по сюжет зад него застанаха с прегръдката си ППДБ, Възраждане, АГ и Българска социалистическа партия.

Така локалната сглобка, която ГЕРБ разкри още по време на предизборната акция, бе показана публично. Тази сглобка избра новия кмет, тя ще ръководи Общинския съвет, уточни Иван Портних.Местната власт е доминирана от едрия бизнес, с поддръжката на националисти, които желаят излизане на България от Европейски Съюз, на всеядните розови демократи на Иван Костов и комунистите на Борислав Гуцанов. Или както ръководителят на „ Възраждане “ Костадин Костадинов сподели пред медиите, че патерица на партията му във Варна е Промяната. Взеха се и булката е Политическа партия, добави Тодор Балабанов.

За страдание, предстоят забавни времена!

Как бизнесът ще си върне вложенията в новата власт?! Ето и първият пример- от през вчерашния ден още веднъж потеглиха офертите за продажба на жилища и офиси в небостъргача до Окръжна болница. Това са продажби освен на зелено, а за градеж без позволение и правораздавателните органи би трябвало да се самосезират за тази пирамидална скица, предизвести Портних.

Новият кмет на Варна ще отстрани ли противозаконните шатри и питейни заведения на фамилния си ресторант „ Хоризонт “ след решението на Варненския Административен съд от през вчерашния ден или фамилия Коцеви ще го апелира пред висшата инстанция? Въпросът след дългата правосъдна сага и протакани каузи с всякакви процесуални трикове е дали при новия кмет ще надделее персоналният или обществениият интерес. Пропуснатите изгоди за община Варна от частния бизнес на Коцеви са за 800000 лева, пресмятат адвокати. В предизборната акция Благомир Коцев даваше медийни изказвания, че „ офанзивата против беседките на „ Хоризонт “ са вследствие на репресивното ръководство на ГЕРБ против честния бизнес “ или, че община Варна е почнала офанзивите, когато той е влезнал в политиката и е станал конкурент, напомни Иван Портних. Както постанови съдътбившият основен проектант Виктор Бузев е издал, без да има пълномощия, непозволено позволение за слагане на преместваемите обекти пред „ Хоризонт “, в регионална администрация няма подписан контракт за отдаване чартърен на двата държавни парцела, на които са ситуирани. Отново имаме отговорно осъзнато заобикаляне на закона и би трябвало да се потърси отговорност на участниците в тази скица. Иван Портних заяви, че зам.-кметът по правните въпроси от неговия екип Пламена Маринова е измежду първите уволнени в общинската администрация – както поради жалбите против противозаконните шатри на „ Хоризонт “, по този начин и поради дългогодишната й работа по прекъсване на колите в Морската градина, заповедите за което бяха обжалвани в съда от Благомир Коцев.

Въпреки скандалното си държание във варненско заведение, станало обществено известно в медиите, Кирил Симеонов, деятел на Промяната, продължава да заема високия пост като зам.-председател на ВиК Холдинг. ГЕРБ-Варна изрично желае оставката на Симеонов, прочул се като участник в БигБрадър, а и с последните си „ радостни осъществявания “ той не може да управлява едно от най-големите държавни предприятия.

Пресцентър на Политическа партия ГЕРБ - Варна
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР