Пълната карантина на ромския квартал в Ямбол се удължава до

...
Пълната карантина на ромския квартал в Ямбол се удължава до
Коментари Харесай

Ромският квартал в Ямбол остава затворен до сряда

Пълната карантина на ромския квартал в Ямбол се удължава до сряда. Тогава жителите ще могат да излязат за работа и при потребност от здравна помощ.
Въпреки че през последните четири дни няма диагностициран случай на ковид на територията на квартала, на съвещание на спешния щаб през днешния ден е взето решение ограниченията да не бъдат разхлабвани, с цел да бъдат направени проби в карантинираната зона.
" На извадков принцип, фамилиите, контактните лица ще бъдат тествани в идващите три дни - до четвъртък, уточни регионалният шеф Димитър Иванов пред БНР.
От сряда сутринта работодателите, които имат чиновници в региона, също ще провеждат вземането на проби.
Едновременно ще се вършат проби и за съществуване на антитела. Тествани ще бъдат и полицейски чиновници, които охраняват карантинирания регион.
Заради удължаването на карантината в квартала с към 6000 души породи напрежение. Жители на махалата беседват с кмета Валентин Ревански.
Припомняме, че за пръв път от пандемията, поради въпросът с ромския квартал " Райна Княгиня " в Ямбол, у нас беше употребен селскостопански аероплан, с който се извърши и стерилизация от въздух на отцепения регион.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР