Пълна зала България“, бисове за солистите при продължителни аплаузи и

...
Пълна зала България“, бисове за солистите при продължителни аплаузи и
Коментари Харесай

Категоричен успех и в зала „България” на авторския концерт: Костов, Заберски & Йоцов/СНИМКИ/

Пълна зала „ България “, бисове за солистите при продължителни аплаузи и една неповторима атмосфера с емфатичен креативен привкус.



Така мина втората премиера на авторския концерт: Костов, Заберски & Йоцов, който е част от политиката на Плевенска филхармония да показва произведения, написани от модерни български създатели.



Програмата беше показана на 15 и 16-ти февруари – тъкмо година след слагането на началото на самодейността с създател Любомир Дяковски – шеф на Плевенска филхармония.



„ С доста приятни страсти съм сега, адреналинът е от позитивния и здравословния. Благодарен съм за това, което ми се случва напоследък при колаборация с Плевенска филхармония в лицето на нейния шеф Любомир Дяковски. С Боби Йоцов също работим към този момент от дълго време. Поверих му своята творба „ Капризите на дамата “ и той я направи по най-блестящия метод. Щастлив съм! “.



Това сподели за Дарик радио композиторът Ангел Заберски – наследник, чиято оркестрова творба със заглавие „ Капризите на дамата “ беше част от програмата на концерта с българска авторска музика, който Плевенска филхармония сервира в столичната зала „ България “.

„ Плевенската филхармония свири доста хубаво и считам, че това неизбежно е и поради уговорките, които има в последно време с Хилда Казасян и с Христо Йоцов. Един оркестър би трябвало да свири, с цел да звучи добре и концертът довечера за мен беше едно доказателство за това. Горд съм! “.

Концертът за джаз пиано и оркестър със солист създателят - Константин Костов провокира спонтанната реакция на публиката, което докара и до бис - солово осъществяване на произведение от Джордж Гершуин.



На диригентския пулт беше Борислав Йоцов, а концертът приключи с осъществяване наКонцерт за обой и оркестър, написан от Христо Йоцов и изпълнен по бтилянтен метод от обоистаДавид Валтер от Франция.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР