Пълна тъмнина, студ и пукането на корпуса – такива са

...
Пълна тъмнина, студ и пукането на корпуса – такива са
Коментари Харесай

Титан е имала повече неуспешни гмуркания до Титаник, отколкото успешни

Пълна мрачевина, мраз и пукането на корпуса – такива са били последните моменти на починалите петима души на подводницата „ Титан “, която имплодира на път за останките от „ Титаник “. В изявление за „ Ню Йорк таймс “ брачната половинка на един от милиардерите на борда споделя за случилото се.
Кристин Даууд е брачна половинка на Шахзада Даууд и майка на Сюлейман – и двамата умират на подводницата на OceanGate.
В изявлението си Кристин споделя за процеса, през който са минали брачният партньор и синът ѝ преди да се качат на дребната подводница. Тя разказва притежателят на компанията Стоктън Ръш, който също почина на подводницата, като „ повече академик, в сравнение с търговец “. Кристин не пропуща да спомене и множеството проблеми с „ Титан “, които са се появили през годините.
Оказва се, че дребната подводница има повече несполучливи гмуркания до „ Титаник “, в сравнение с сполучливи. Неведнъж също контролният транспортен съд е губел връзка с подводния съд.
Но това, което е най-притеснително в описа ѝ са множеството пъти, в които нещо се обърква.
Става ясно, че много постоянно „ Титан “ не можел да изхвърли баласта си, с цел да направи спешно излизане от дълбините на океана. Това е нещо, което се удостоверява и от други пасажери на подводницата. Подводницата е била снабдена с баласт от железни тръби, закрепени за корпуса. Те се изхвърлят със система, която се ръководи ръчно, само че не постоянно сработвала, написа бТВ.
Един от пасажерите споделя, че при неговото втурване се наложило петимата души в подводницата да я „ клатят като лодка “, с цел да бъдат изхвърлени тръбите.
„ Нямахме никаква визия за инженерните проблеми. Когато пътуваш със аероплан го правиш без да знаеш по какъв начин работят моторите “, споделя Кристин Даууд.
„ Подгответе се за странствуване, за което Жул Верн единствено може да си мечтае. Това не е пътешестване за туристи, това е доста повече “ – това гласи рекламата на OceanGate.
Цялата организация извънредно доста тормозила специалистите в региона на дълбоководното гмуркане. В кръговете имало непрестанни рецензии за цилиндричния дизайн на подводницата, за относително огромният прозорец, изработен от плексиглас, както и потреблението на композиция от материали, които не се свързвали добре.
През 2019 година специалист по подводници чул пукане от корпуса на „ Титан “ при пробно гмуркане в Бахамите. Той изразил терзанията си пред Стоктън Ръш, само че все пак компанията траяла да предлага гмуркания до „ Титаник “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР