Пълна подкрепа за Украйна и налагане на сериозни санкции срещу

...
Пълна подкрепа за Украйна и налагане на сериозни санкции срещу
Коментари Харесай

Пълна подкрепа за Украйна и сериозни санкции срещу Русия бяха част от посланията на държавите от Б9

Пълна поддръжка за Украйна и налагане на съществени наказания против Русия - това бяха част от посланията от срещата на страните от формата Б9, която се организира във Варшава на 26 февруари. Неин хазаин беше президентът на Полша Анджей Дуда. Б9 включва страните от източния фланг на НАТО и членки на Европейския съюз - България, Полша, Румъния, Унгария, Литва, Латвия, Естония, Чехия и Словакия. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1050
Б9 изрично осъди протичащото се в Украйна и дейностите на Русия, въпреки да не излезе с писмена обща декларация. Държавите приканиха за завършек на военните дейности. Дадоха и явен сигнал, че Европейският съюз и НАТО са обединени. Навлизането на Русия в Украйна бе разчетено като офанзива против европейските полезности и демокрацията. 

След края на срещата седем от деветимата водачи дадоха изказване пред медиите. Всеки от тях съобщи взаимност с украинския народ и подготвеност да окаже помощ за жителите на Украйна.

Най-важното е да покажем на украинците не са сами, сподели президентът Румен Радев. Той уточни, че България към този момент е почнала евакуация на наши сънародници от Украйна. Готова е да одобри и украински жители. Радев бе безапелационен, че е необходим мир. Предупреди, че следствията от рецесията в Украйна ще са съществени.

Полският президент Анджей Дуда разказа протичащото се като покруса. Той бе прочувствен, акцентирайки, че над Украйна има гибел, а " майки плачат ". Каза, че е впечатлен от украинския президент Володимир Зеленски и неговото решение да не бяга, а да остане. Всички разбираме кой е агресорът и кой - жертвата, в създалата се обстановка.

Унгарският президент Янош Адер сподели, че всички страни би трябвало да продължат да бъдат обединени. 

Президентът на Словакия Зузана Чапутова се обърна към Русия: " Напуснете Украйна! ". Тя счита, че Русия би трябвало да бъде извадена от SWIFT - световната система за междубанкови заплащания.

Президентът на Латвия Егилс Левитс също подчертава върху икономическите глобите против Русия. Изваждането на Русия от SWIFT също беше упоменато от него. Левитс обърна внимание на съветската агитация. Той счита, че руснаците би трябвало да бъдат окуражени в несъгласието си с водените от страната дейности.

Държавният глава на Литва Гитанас Науседа сподели, че Украйна пази освен себе си, само че и демократичните полезности. Русия ще бъде изолирана, сподели той.

Президентът на Естония Алар Карис разяснява, че съответните дейности по отношение на Русия не могат да се отсрочват повече.

Освен диалозите във формат Б9, страните се включиха и във виртуална среща на НАТО същия ден.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1050  Асад поддържа Путин по отношение на Украйна и назова съветската атака Асад поддържа Путин по отношение на Украйна и назова съветската атака " промяна на историята "  Зеленски желае Израел да посредничи в спора с Русия, а Унгария предложи Будапеща за място на възможни договаряния Зеленски желае Израел да посредничи в спора с Русия, а Унгария предложи Будапеща за място на възможни договаряния  Сраженията край украинския град Мелитопол не престават, съветски бойци са влезнали в града Сраженията край украинския град Мелитопол не престават, съветски бойци са влезнали в града
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР