Пълна победа на ГЕРБ във Варна и във всичките останали

...
Пълна победа на ГЕРБ във Варна и във всичките останали
Коментари Харесай

Иван Портних: Отчитаме пълна победа на ГЕРБ във Варна и областта

 Пълна победа на ГЕРБ във Варна и във всичките останали 11 общини в региона регистрира Иван Портних, който завоюва безапелационно втория тур за кмет на морската столица. Общините Провадия и Бяла също ще бъдат ръководени от кметове на ГЕРБ, откакто през днешния ден победиха в оспорвани балотажи. Българска социалистическа партия изгуби конкуренцията с ГЕРБ на втория тур в регионите " Приморски “, " Одесос “, " Младост “ и " Аспарухово “, а във " Владислав Варненчик " това стана факт още на първия тур. ГЕРБ е първа политическа мощ с най-голямо посланичество в Общинския съвет на Варна.

" Благодаря на всички, които излязоха да гласоподават, тъй като за мен гражданската позиция е извънредно значима. Чрез гласуването хората вземат участие в ръководството и дефинират развиването на своя град. Благодаря на всички, които персонално ме поддържаха! Приемам тяхната поддръжка като отговорност и доверие, което ще оправдая с доста работа и резултати през идващите 4 години. Доказали сме, че можем. Готов съм с стратегия, с ясни цели и планове, и с моя екип продължаваме работа незабавно “, разяснява Иван Портних.

" Само 500 гласа не ни доближиха за победа още на първия тур, а моят резултат сумарно надвишаваше резултата на всички останали претенденти “, напомни той. Според него ниската изборна интензивност във Варна, съизмерима с регистрираната в останалата част на страната, следва да бъде деликатно оценена, с цел да се създадат съответните заключения.

Иван Портних напомни, че и през 2013 година на балотажа във Варна интензивността е била към 26% - с към 2% по-ниска от актуалната. По думите му съществени фактори, които са повлияли на слабата интензивност, са разнообразни социологически изследвания, налагащи мнение за предупреден край на конкуренцията, както и отрицателната акция, водена от негови съперници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР