Пълна изолация, лишаване от сън, дискредитиране с лъжи и всевъзможни

...
Пълна изолация, лишаване от сън, дискредитиране с лъжи и всевъзможни
Коментари Харесай

Как издевателстват над Навални в руския наказателен лагер


Пълна изолираност, отнемане от сън, дискредитиране с неистини и всевъзможни провокации - на това е изложен съветският опозиционен водач Алексей Навални в наказателния лагер " Покров ". Двама някогашни арестувани описват видяното.

Телевизионният канал " Дождь " заяви през днешния ден (4 ноември) за издевателствата, на които е подложен опозиционният водач Алексей Навални в съветската наказателната колония „ Покров “. Навални беше наказан на углавен труд след завръщането си от Германия, където той беше лекуван след опита да бъде токсичен в Русия с вещество от категорията на „ Новичок “. За събитията към арестувания опозиционер описват двамата някогашни пандизчии от Наказателната колония номер 2 Нариман Османов и Евгений Бурак, които са били в един отряд с Навални.

Пълна изолираност и отнемане от сън

По техните думи опозиционният деятел е държан в цялостна изолираност, а всички останали пандизчии са били в детайли инструктирани по отношение на възбраната да се беседва с него. За задачата поотделно е било разговаряно с всеки един арестуван. Освен това в колонията е бил показан филм, в който Навални е бил показан като гей. Тази информация удостоверява и Евгений Бурак.
Редакцията предлага
По време на гладната стачка на Навални управляващите настанили до него човек, за който твърдели, че страда от открита форма на туберкулоза. Впоследствие това се оказа чиста инсценировка – очевидно, с цел да сплашат опозиционера и да го накарат да се откаже от своя митинг, изяснява Османов. Освен това в първите три дни след връщането на Навални от затворническата болница са били прилагани разнообразни трикове, с цел да го лишават от сън – до него да вземем за пример е бил настанен човек, който по напътствие на управлението непрекъснато издавал „ разнообразни мощни звуци “, споделя още Османов.

Обвинения против Кремъл

Най-близкият сподвижник на Навални Леонид Волков разяснява репортажа на съветския ефирен канал " Дождь ", като изрази убеденост, че всичко което се случва с Навални в наказателния лагер става с експлицитното познание на президента Владимир Путин, защото единствено той има правото да дава разпоредби по отношение на опозиционния водач. „ Първо, тъй като всички ще търсят отговорност от Путин, в случай че от главата на Навални падне и косъм, до момента в който е в лагера, а и тъй като възможните интернационалните наказания следователно ще ударят директно Путин, неговите приятелчета и портмонета “, написа той във Facebook.

Волков допуска, че е дадена заповед да се „ направи живота на Навални в колонията нетърпим “. „ Да не го малтретират или убиват, само че пък в случай че други пандизчии го бият – това ще си е напълно в реда на нещата. Още повече, че във всяко ъгълче има видеокамери – по този начин управляващите постоянно ще могат да покажат и потвърдят, че насилието е осъществено „ не от нас “. „ А най-добре ще е, в случай че съумеят да предизвикат Навални, тъй че той самичък да удари някого и след това да бъде пребит, по този начин да се каже – справедливо “, споделя Волков.

Влошено здравословно положение

През януари 2021 Навални бе арестуван незабавно след завръщането си от лекуване в Германия. През февруари 2021 беше наказан на углавен труд от 2 години и 8 месеца по делото „ Ив Роше “. После съдът смекчи присъдата до 2,5 години, като регистрира времето, прекарано от Навални под домакински арест.

Адвокати и сподвижници на опозиционния политик неведнъж са обръщали внимание на влошеното му здравословно положение от подлагането на наложително бодърствуване, както и от невъзможността да му се предават нужните медикаменти и храни.

От 31 март до 23 април Навални бе в гладна стачка в символ на митинг за това, че няма достъп до лекарска помощ. В момента Следственият комитет на Русия преглежда още няколко каузи, свързани с отношението към Навални и негови близки съратници.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР