Палми, плажове, слънце, море, развлечения - всичко това предлага на

...
Палми, плажове, слънце, море, развлечения - всичко това предлага на
Коментари Харесай

Горчивата истина за Занзибар, в която мнозина все още не вярват

 Палми, плажове, слънце, море, развлечения - всичко това предлага на гостите си остров Занзибар. При това без да се постанова да се носят маски и да се съблюдава отдалеченост.

Островната група е част от Танзания, която към този момент е победила Ковид-19. Така най-малко твърди президентът на страната Джон Магуфули. От май 2020 година здравното министерство не дава данни за пандемията на Световната здравна организация.

С аргумента, че в Танзания няма ковид, Магуфули отхвърля всевъзможни ваксини. " Господ ни чу. Враговете ни могат да си приказват каквото желаят, само че ние тук сме на несъмнено място ", повтаря президентът. 

Истината обаче е друга: сега коронавирусът се популяризира доста бързо в Танзания, в това число южноафриканската разновидност. Болниците в Дар ес Салаам връщат пациенти, тъй като нямат свободни места, липсват кислородни бутилки, а лекарите всеобщо издават смъртни актове с диагноза " остро инфектиране на белите дробове ", предаде  " Дойче Веле ", представен от Блиц.

Медици, които приказват намерено за Ковид-19, рискуват да бъдат уволнени или да останат без позволение за практикуване на специалността си. А локалното летище съвсем всеки ден приема самолети, извършващи чартърни полети, с които на острова идват доста задгранични туристи - най-вече от Русия и от източноевропейските страни.

И от ден на ден завръщащи се от Занзибар се сблъскват вкъщи с позитивен тест за болест с ковид. Нищо, че всеки един от тях е имал публикуван в Занзибар документ с отрицателен резултат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР