Палмата кенция: Голямо и елегантно домашно растение Искате ли да поставите

...
Палмата кенция: Голямо и елегантно домашно растение
Искате ли да поставите
Коментари Харесай

Перфектното растение за дома- палма кенция

Палмата кенция: Голямо и елегантно домашно растение

Искате ли да поставите палмово дърво в дома си? Този образец е съвършен, с цел да съобщи другоземен и изискан тип на всяка стая.

Може да наподобява необичайно да се каже, че е допустимо да имате тип палмово дърво в дома си. Въпреки това палмата кентия, произхождаща от остров в Тихия океан, е вид, който пораства добре както вътре, по този начин и отвън дома.

Въпреки че това е ендемичен тип – т.е. пораства естествено единствено на родния си остров – може да се откри и в Съединените щати, Испания и Англия. Палмата кентия се отличава със своята грациозност, защото има тъничък, цилиндричен и пръстеновиден дънер, дружно с поредност от влакнести тъмнозелени листа.

Тези характерности го вършат доста прелъстителен образец за интериори, където би трябвало да има доста пространство. Във всеки случай е доста елементарно да се грижите за него.

Слънчева светлина и разположение

Ясно е, че естествената среда за палмовите дървета е навън, където те получават директна слънчева светлина. Въпреки това, кенцията е образец, който се приспособява добре към неналичието на светлина, тъй че може да се сложи и на закрито без никакви проблеми.

Във всеки случай е значимо да получава естествено осветяване посредством непосредственост до прозорци, стъклени порти или различен източник. Това е изключително значимо през първите години от живота на палмата.

Температура

Средната температура в естествената среда на тази палма е към 20 градуса. Което я прави съвършена за развъждане у нас. Въпреки това предлага добра резистентност на по-ниски температури.

Поливане на палма кенция

Както в градините, по този начин и на закрито, този тип толерира малко непотребна мокрота. Следователно би трябвало да се обърне внимание на преовлажняването. В случай на палми навън, поливайте единствено в случай че дъждовната вода не доближава до региона им или в случай че има интервали на суша.

Когато става въпрос за поливане на стайно растение, задоволително е да го поливате един до три пъти седмично. През студените месеци тази периодичност би трябвало да се понижи единствено до един път или два пъти месечно. Имайте поради, че заради естествените си условия тази палма може да издържи интервал на суша по-добре от почвата, която е прекомерно влажна.

Инфо: healthfulpursuit.com

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР