Палестинците заклеймиха атаката на американския президент Доналд Тръмп срещу членката

...
Палестинците заклеймиха атаката на американския президент Доналд Тръмп срещу членката
Коментари Харесай

Палестинците заклеймиха атаката на Тръмп срещу членката на Конгреса с палестински корени

Палестинците жигосаха офанзивата на американския президент Доналд Тръмп против членката на Конгреса на Съединени американски щати Рашида Тлаиб , обвинявайки го в расизъм и изтъквайки, че това още един път потвърждава неговото предрешение против палестинския народ , оповестява " Асошиейтед прес ".

Тлаиб, която е от Демократическата партия и е щерка на палестински имигранти, беше една от четирите цветнокожи членки на Конгреса, които през уикенда бяха нападнати от Тръмп в профила му в " Туитър ".
 Тръмп с расистка офанзива против конгресмени: Вървете си по страните
Тръмп с расистка офанзива против конгресмени: Вървете си по страните

Американският водач прикани някои конгресмени от Демократическата партия да се връщат в страните си

Тръмп написа, че дамите би трябвало да се върнат в " унищожените и изобилстващи от престъпност " места, от които са пристигнали в Съединени американски щати, пренебрегвайки обстоятелството, че всички са американски гражданки, а три от тях, в това число Тлаиб, са родени в Съединени американски щати. Тръмп също по този начин ги упрекна, че са споделили " ужасни неща " за Съединени американски щати и разгласи, че " ненавиждат Израел ".

Въпреки че Тлаиб в никакъв случай не е живяла в Западния бряг или Ивицата Газа, тя към момента има родственици в Западния бряг и всеобщо е възприемана като воин от локалните хора, тъй като е съумяла да доближи до най-високите равнища на властта в Съединени американски щати.

Басам Тлаиб, чичо на Рашида Тлаиб, който живее в Западния бряг, назова мненията на Тръмп " расистко изказване, целящо да нападна Рашида, тъй като тя има палестински корени ".
 Тереза Мей разкритикува остро Тръмп за офанзивата му против демократките от Конгреса на Съединени американски щати
Тереза Мей разкритикува остро Тръмп за офанзивата му против демократките от Конгреса на Съединени американски щати

Въздържа се да го дефинира за расист

" Това изказване потвърждава, че Тръмп е срещу палестинците, срещу исляма и изцяло привързан към Израел ", добави той.

Ибрахим Милхим, представител на Палестинската самостоятелна власт, акцентира в изказване, че мненията на Тръмп са " засегнатост " за институцията на президентството и законите на Съединени американски щати .

" Това е засегнатост към Статуята на свободата , най-известния знак на Америка, засегнатост за американските полезности, в които имигранти от целия свят са обединени като една нация, подчинявайки се на един закон ", добави той.

Палестинците прекъснаха връзките си с Белия дом, откакто Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел през декември 2017 година и след това реалокира американското посолство в противоречивия град. Белият дом реагира, като затвори палестинската дипломатическа задача във Вашингтон и оряза стотици милиони $ помощи за палестинците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР