Палестинците, останали в Северна Газа, съобщават за ожесточени въздушни и

...
Палестинците, останали в Северна Газа, съобщават за ожесточени въздушни и
Коментари Харесай

Израел атакува Северна Газа с въздушни удари

Палестинците, останали в Северна Газа , оповестяват за яростни въздушни и артилерийски удари в понеделник, написа Ройтерс. Това се случва, откакто в неделя Израел разгласи навлизането на войната във.

на оповестената от Европейския съюз (ЕС), Съединени американски щати и други страни за терористична организация Хамас , откакто на 7 октомври нейни членове направиха масирано нахлуване против цивилни израелци. Бяха убити 1400 души , а над 200 бяха отвлечени.

Рано сутринта в понеделник по информация на палестинци в северната част на Газа е почнала израелска офанзива. Ден по-рано Израел предизвести цивилното население на Газа да се реалокира на юг.

Израелските въздушни удари са засегнали региони наоколо до лечебните заведения " Шифа " и " Ал Кудс " в град Газа, написа Ройтерс. Междувременно палестински бойци са влезнали в конфликт с израелските сили в граничен регион в южната част на анклава, оповестяват палестинските медии.

Според Ройтерс израелските войски са подкрепени и от танкове. Ден по-рано Израел разгласява фотоси на танкове нa брега на Газа, като по този начин алармира за желанията си да навлезе в анклава.

В понеделник израелските военновъздушни сили оповестиха, че през последния ден са атакували към 600 цели, в това число " в региона на университета " Ал-Азхар " . Според тях от там е щяла да бъде изстреляна противотанкова ракета. Също по този начин се споделя, че са били атакувани " оръжейни хранилища и скривалища на бойци на Хамас, както и противотанкови позиции ".

Държавният университет " Ал-Азхар " се намира наоколо до центъра на град Газа.

Обсадената Ивица Газа, ръководена от Хамас, е под над триседмични израелски бомбардировки, откакто подкрепяните от Иран членове на Хамас направиха всеобщи убийства в Южен Израел.

Хамас държи над 200 заложници в Ивицата Газа, като съгласно Израел доста от тях имат задгранични паспорти. Групировката заплашва да убие някои от заложниците. от тях към този момент бяха освободени. По-рано Израел се зарече да унищожи Хамас.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР