Палестинците казват, че опустошителната война между Израел и Хамас ги

...
Палестинците казват, че опустошителната война между Израел и Хамас ги
Коментари Харесай

Масови гробове, непотърсени тела: Войната лишава Газа от погребални ритуали

Палестинците споделят, че опустошителната война сред Израел и Хамас ги ограбва освен от техните близки, само че и от погребалните ритуали, които от дълго време са предложили на опечалените малко достолепие и затваряне в средата на скръбта.

Претъпканите лечебни заведения и морги и съвсем непрекъснатите бомбардировки направиха погребенията и скръбта съвсем невъзможни. Гробищата са принудили фамилиите да изравят от дълго време заровени тела и да задълбочат дупките, с цел да създадат място за нови жертви.

Препълнените морги принудиха лечебните заведения да погребват хора, преди роднините им да могат да ги потърсят. За да усилят възможностите да бъдат разпознати, в случай че умрат, палестинските фамилии са почнали да носят идентификационни гривни и да надраскат имена с маркер върху ръцете и краката на децата си.

През последните три седмици безмилостното бомбардиране на Израел на обсадената Ивица Газа – една от най-гъсто обитаемоте зони в света – докара до шеметни равнища на кланица. Повече от 7600 палестинци са убити, в това число към 3000 деца. Още 1650 палестинци остават блокирани под руините на домовете и постройките си, като половината от тях са деца.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР