Палестинци оглеждат разрушенията в град Рафах след израелски бомбардировки срещу

...
Палестинци оглеждат разрушенията в град Рафах след израелски бомбардировки срещу
Коментари Харесай

Израелски бомби изравниха със земята джамия в град Рафах

Палестинци оглеждат разрушенията в град Рафах след израелски бомбардировки против жилищни здания и джамия. Снимка: АП

Израелски бомби изравниха със земята джамия в Рафах и унищожиха къщи в региона. Местни поданици дефинираха миналата нощ като една от най-тежките до момента, в миг, когато водачът на " Хамас " е в Кайро за договаряния, които може да доведат до преустановяване на огъня и да предотвратят пълномащабно нахлуване против града в най-южната част от линията Газа, съобщи Ройтерс. Репортер на организацията е видял пред градската морга тленните остатъци на седем индивида.

В Рафах, който се намира на границата с Египет, се е струпало повече от половината от популацията на линията Газа, наброяващо 2,3 милиона души.

Местните здравни управляващи, следени от " Хамас ", споделиха, че при израелски набези през последните 24 часа са били убити 97 и ранени 130 индивида. Повечето жертви обаче към момента са под отломки или в региони, където спасителите не могат да доближат до тях.

Джамията " Ал Фарук " в центъра на Рафах е изравнена със земята, а фасадите на прилежащите здания са паднали от гърмежите. Четири къщи са били изумени в южната част на града и три в центъра, оповестиха управляващите, следени от " Хамас ".

Местни поданици споделиха, че това е най-тежката израелска бомбардировка от 10 дни.

" Не можахме да спим, звуците от детонациите и самолетите над главите ни не спираха ", описа 34-годишният Джехад Абуемад, който живее със фамилията си в палатка. " Чувахме децата да плачат в прилежащите палатки, хората тук са обезверени и беззащитни и Израел показва силата си върху тях. "

Властите в Газа в това време оповестиха, че минимум 20 души са били убити при бомбардировки против две къщи в централната част от линията Газа.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР