Палестинското общество на Червения полумесец обяви, че болницата Ал-Кудс в

...
Палестинското общество на Червения полумесец обяви, че болницата Ал-Кудс в
Коментари Харесай

Втората по големина болница в Газа спря работа

Палестинското общество на Червения полумесец разгласи, че болничното заведение " Ал-Кудс " в град Газа - втората по величина в Ивицата Газа, към този момент не действа . Това заяви Би Би Си.

Спирането на активността й се дължи на привършване на запасите от гориво и спиране на електрозахранването , се споделя в изказване на организацията. В същото време те увериха, че медицинският личен състав поставя всички старания, с цел да окаже помощ на пациенти и ранени, макар неналичието на медикаменти, храна и вода.

" Болницата е оставена на произвола на ориста от непрестанните израелски бомбардировки, което съставлява сериозна заплаха за медицинския личен състав, пациентите и разселените цивилни, " декларират от палестинското общество на Червения полумесец

Червеният полумесец твърди, че лечебните заведения в анклава са под блокада, изказване, което неведнъж е отричано от Израелските отбранителни сили.

Директорът за връзки с обществеността на Червения полумесец в Рамала Нибал Фарсах сподели пред Си Ен Ен, че медиците на организацията са били хванати в капан в болничното заведение, която е била под " натоварен директен огън " и е " обкръжена от танкове от всички страни ".

На въпрос за обстановката в болница " Ал-Кудс " в събота, представители на израелската войска споделиха: " Израелските отбранителни сили вземат участие в интензивни борби против " Хамас " във въпросния регион и, за разлика от " Хамас ", се придържа към закона, като подхваща всички вероятни ограничения за понижаване на вредите за цивилни . "
 Медици: Има израелски танкове на 20 метра от болничното заведение
Медици: Има израелски танкове на 20 метра от болничното заведение " Ал Кудс "

Интензивността на боевете към болничното заведение " Ал-Кудс " също се е нараснала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР