Палестинският външен министър Рияд Ал-Малки каза пред висшия съд на

...
Палестинският външен министър Рияд Ал-Малки каза пред висшия съд на
Коментари Харесай

Палестинците обвиняват Израел в „колониализъм и апартейд“ във висшия съд на ООН

Палестинският външен министър Рияд Ал-Малки сподели пред висшия съд на Организация на обединените нации в понеделник, че неговият народ страда от " колониализъм и апартейд " по време на израелската окупация, до момента в който съдиите претеглят правните последствия от израелската окупация.

„ Палестинците претърпяха колониализма и апартейда... Има хора, които са вбесени от тези думи. Те би трябвало да бъдат вбесени от действителността, която страдаме “, сподели Ал-Малки.

Министерски съвет организира чувания от самото начало седмица за правните последствия от израелската окупация от 1967 година насам, с невиждани 52 страни, които се чака да дадат доказателства.

Нации, в това число Съединените щати, Русия и Китай, ще се извърнат към съдиите в Двореца на мира в Хага, седалището на Международния съд на правораздаването (ICJ).

През декември 2022 година Общото заседание на Организация на обединените нации изиска от ICJ необвързващо „ консултативно мнение “ по отношение на „ правните последствия, произлизащи от политиките и практиките на Израел в окупираната палестински територ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР