Палестинският президент Махмуд Абас посети Кайро вчера за разговори с

...
Палестинският президент Махмуд Абас посети Кайро вчера за разговори с
Коментари Харесай

Путин и Ердоган обсъдиха обстановката в Близкия изток

Палестинският президент Махмуд Абас посети Кайро през вчерашния ден за диалози с арабски водачи, с цел да активизира поддръжката измежду страните от Близкия изток против признаването от Съединени американски щати на Йерусалим за столица на Израел. Очаква се палестинският президент да дойде в Истанбул, където ще приказва на среща на Организацията за ислямско съдействие. Междувременно Русия и Турция сплотиха позиции във връзка с решението на Доналд Тръмп да разгласи Йeрусалим за столица на Израел.

Американското решение да признае Йерусалим за столица на Израел дестабилизира обстановката в Близкия изток. Тази позиция оповестиха на взаимна конференция в Анкара съветският президент Владимир Путин и турския му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган.

Владимир Путин, президент на Русия: Русия и Турция считат, че решението на Съединени американски щати да признае Йерусалим за столица на Израел и да реалокира американското посолство в този град не спомага за решение на обстановката в Близкия изток. Напротив то дестабилизира така и така комплицираната конюнктура в района.
Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция: Организацията за ислямско съдействие предложения арабски водачи на изключителна среща в Истанбул. Надявам се, че ще отправим ясно обръщение. Както направи господин Путин в Йерасулим.
Посещението на съветския президент в Турция обаче бе и с друга цел - оформяне на контракта за доставки на съветски зенитни противоракетни системи на Турция, което се чака да завърши до седмица. Преговорите по тази договорка продължиха повече от година.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР