Палестинският лидер Махмуд Абас призова папата и президентите на Русия

...
Палестинският лидер Махмуд Абас призова папата и президентите на Русия
Коментари Харесай

Кризата с евентуалното преместване на американското посолство в Израел се задълбочава

Палестинският водач Махмуд Абас прикани папата и президентите на Русия и Франция да се намесят и да предотвратят преместването на американското посолство в Израел от Тел Авив в Ерусалим.

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп осведоми довечера за това свое желание Абас и краля на Йордания Абдула . Тръмп не е прецизирал по кое време възнамерява да направи смяната.

Руският президент Владимир Путин е уверил Махмуд Абас, че Москва е твърдо за решаването на статута на Ерусалим в границите на директни договаряния сред Израел и Палестина.

Традиционните мюсюлмански съдружници на Съединените щати в Близкия изток - Турция, Саудитска Арабия, Египет и Йордания, се оповестиха срещу желанието на Тръмп.

Египетският президент Абдул Фатах ас Сиси е споделил на Тръмп, че няма потребност да се усложнява обстановката в Близкия изток с дейности, които биха подкопали опциите за мир в района. А турският президент Реджеп Ердоган заплаши със разкъсване на дипломатическите връзки с Израел.

Първите дипломати на Европейския съюз и на Германия - Федерика Могерини и Зигмар Габриел , също предизвестиха, че преместването на американското посолство в Ерусалим може да докара до нежелани последствия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР