Палестинският лидер Махмуд Абас обяви прекратяване на всички споразумения с

...
Палестинският лидер Махмуд Абас обяви прекратяване на всички споразумения с
Коментари Харесай

Палестина се оттегля от споразумения с Израел и САЩ

Палестинският водач Махмуд Абас разгласи преустановяване на всички съглашения с Израел и Съединени американски щати, в това число съдействие в региона на сигурността, като дейно трансферира на държавното управление на Израел ръководството на целия Западен бряг.

От през днешния ден Организацията за избавление на Палестина и Държавата Палестина са освободени от всички съглашения с американското и израелското държавни управления, сподели Абас в тирада в Рамала.

" Израел от през днешния ден би трябвало да поеме всички отговорности и отговорности пред интернационалната общественост поради окупираната страна Палестина, с всичките последици ", сподели той, представен от осведомителната организация Wafa.

Причина за решението му са проектите на израелския министър председател Бенямин Нетаняху да анексира елементи от Западния бряг.

Това решение към този момент бе подложено на критика от Европейски Съюз и Организация на обединените нации като подкопаване на напъните за мир.

През януари, Абас отхвърли проекта за мир за Близкия изток, който беше разгласен от американския президент Доналд Тръмп.

Палестина не одобри и преместването на американското посолство в Израел от Тел Авив в Йерусалим.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР