Палестинският лидер Махмуд Абас и израелският премиер Бенямин Нетаняху ще

...
Палестинският лидер Махмуд Абас и израелският премиер Бенямин Нетаняху ще
Коментари Харесай

Абас и Нетаняху ще посетят Турция

Палестинският водач Махмуд Абас и израелският министър председател Бенямин Нетаняху ще пътуват до Турция по-късно този месец, с цел да проведат диалози с президента Реджеп Тайип Ердоган, оповестява Ал Джазира.

Нетаняху ще бъде признат на 28 юли, няколко дни след водача на Палестина, който се чака да посети на 25 юли, оповестиха от турското президентство.

Отношенията между Турция и Израел се усъвършенстваха през последната година с няколко визити на високо равнище, в това число това на израелския президент Исак Херцог след повече от десетилетие на напрежение. 

Предстоящите визити, проведени от Турция, идват на фона на нараснало напрежение с някои от най-лошите прояви на принуждение, в това число първото израелско нахлуване с дрон в региона от 2006 година насам, увеличение на военните набези против Дженин и северните окупирани палестински територии и офанзиви на заселници в палестински села, написа още Ал Джазира.

Припомняме, че неотдавна се организира огромна военна интервенция на израелската войска в Дженин, който се намира в северната част на окупирания Западен бряг, което докара до евакуацията на хиляди палестинци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР