Палестинските здравни власти съобщиха, че от началото на израелските ударите

...
Палестинските здравни власти съобщиха, че от началото на израелските ударите
Коментари Харесай

Ирландският премиер нарече атаката на Израел в Газа не просто самозащита, а отмъщение

Палестинските здравни управляващи оповестиха, че от началото на израелските ударите против анклава с население от към 2,3 милиона души до момента там са убити минимум 9061 души.

Действията на израелската войска са в отговор на кървавото нахлуване на палестинската ислямистка формация " Хамас " от 7 октомври на територията на Израел.

" Твърдо уверен съм, че /.../ Израел има правото да се пази, да преследва " Хамас ", с цел да не могат те да създадат това още веднъж ", съобщи Варадкар пред публицисти при посещаване в Южна Корея.

" Развитието, което следя сега, не е просто самоотбрана. То наподобява по-скоро на нещо като възмездие ", уточни ирландският министър председател, представен от Българска телеграфна агенция.

" Не би трябвало да стигаме до такава степен. И не мисля, че по този начин Израел ще подсигурява свободата и сигурността си в бъдеще ", означи той.

Запитан от публицист дали дейностите на Израел са военни закононарушения, Варадкар отговори: " Не е моя работа да дефинирам това ".

Израел твърди, че дейностите му са в границите на интернационалното право и че офанзивите му имат за цел да унищожаването на " Хамас ", който употребява цивилното население за прикрие.

Войната в линията Газа открои различията в Европейски Съюз във връзка с външната политика. Страни като Франция, Нидерландия, Испания, Португалия, Белгия и Ирландия поддържаха апелите на Организация на обединените нации за филантропично спиране на бойните дейности. Други, като Германия, Чехия и Австрия, обаче се опълчиха, смятайки, че сходен ход може да ограничи опцията на Израел да се пази и да разреши на " Хамас " да се прегрупира, споделят дипломати.

Ирландия обичайно е един от най-острите критици в Западна Европа на политиката на Израел по отношение на палестинците.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР