Палестинските сили за сигурност в Рамала използваха сълзотворен газ и

...
Палестинските сили за сигурност в Рамала използваха сълзотворен газ и
Коментари Харесай

Палестинци протестират срещу Абас на Западния бряг

Палестинските сили за сигурност в Рамала използваха сълзотворен газ и зашеметяващи гранати, с цел да разпилян протестиращите, хвърлящи камъни и скандиращи против президента на палестинската автономност Махмуд Абас във вторник, до момента в който националният яд се надигна след смъртоносната офанзива на болница в Газа, за която палестинците упрекнаха Израел, предава Ройтерс.

Ударът против болничното заведение " Ал-Ахли ал-Араби " в Газа, при който съгласно публични лица са починали към 500 души, е най-смъртоносният индивидуален случай в Газа, откогато Израел стартира акция от въздушни удари, след нахлуването на Хамас в израелските общности на 7 октомври.

Израелската войска отхвърли отговорността за удара, като упрекна за несполучливо изстреляна ракета  палестински бойци. Ударът провокира наказание от Запада и арабския свят, а митинги бяха проведени пред посолствата на Израел в Турция и Йордания и покрай посолството на Съединени американски щати в Ливан.

На Западния бряг, където Абас се завърна във вторник, след като анулира планувана среща в Йордания с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, стотици стачкуващи стачкуваха на централния площад " Манара " в Рамала, като някои скандираха в поддръжка на водачите на Хамас.

Сблъсъци с палестинските сили за сигурност избухнаха и в градовете Наблус, Тубас и Дженин на Западния бряг, северен град, който беше център на големи израелски военни операции по-рано тази година, съгласно очевидци.

Избухването на митингите на Западния бряг акцентира от дълго време тлеещия палестински яд против Абас, чиито сили отдавна са изправени пред рецензии поради съгласуване с Израел във връзка с сигурността на територията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР