Палестински медици евакуираха 31 недоносени бебета от разкъсаната от войната

...
Палестински медици евакуираха 31 недоносени бебета от разкъсаната от войната
Коментари Харесай

Медици евакуираха 31 бебета от болница в Газа

Палестински медици изтеглиха 31 недоносени бебета от раздраната от войната болница " Ал-Шифа " в град Газа при високорискова интервенция, заяви Организация на обединените нации.

Екипът от медици даде обещание също по този начин да изтегля останалите пациенти и личен състав, останали в болничното заведение.

" Ал-Шифа " е описвана от Световната здравна организация (СЗО) като " зона на гибелта ", откакто на 18 ноември в оборудването беше изпратен екип.

Мохамед Закут, общоприет шеф на лечебните заведения в Газа, съобщи пред Агенция Франс Прес, че „ всичките 31 недоносени бебета в болница Ал-Шифа... са евакуирани " и посочи, че тече подготовка за превозването им до Египет.

Бебетата бяха откарани с коли за спешна помощ на Червения полумесец в болница в южната част на Газа за прегледи и лекуване, се споделя в изказване на СЗО. 11 от тях са в сериозно положение.

Лекарите откриха, че „ всички бебета се борят със съществени инфекции заради липса на медицински консумативи и неспособност да продължат ограниченията за надзор на инфекциите в болница Ал-Шифа ", се споделя още в известието.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР