Палестинската въоръжена групировка Хамас предприе безпрецедентна атака срещу Израел на

...
Палестинската въоръжена групировка Хамас предприе безпрецедентна атака срещу Израел на
Коментари Харесай

Какво е Хамас и какво се случва в Израел и Газа?

Палестинската въоръжена формация Хамас предприе невиждана офанзива против Израел на 7 октомври, като умъртви повече от 1400 души и завладя повече от 200 заложници.

Палестинските здравни чиновници споделят, че повече от 4000 души са били убити в Газа, откогато Израел е нанесъл ответни въздушни удари, и се чака наземна атака. < /p>

Какво се случва в Ивицата Газа?

Първите камиони, пренасящи помощ в Газа, пресякоха границата от Египет в събота след дни на договаряния.

Израел се съгласи да допусне към 20 камиона, пренасящи храна, вода и медикаменти, в Газа през граничния пункт Рафа. Не беше ясно незабавно какъв брой време ще остане отворен пропускателният пункт.

Това идва, откакто организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци предизвести, че времето изтича за приемане на помощ в линията Газа.

UNRWA сподели, че достъпът до чиста вода е мощно стеснен и „ загрижеността по отношение на дехидратацията и заболяванията, излъчени по вода, е огромна “.

Израел сподели, че няма да приключи " обсадата ", до момента в който Хамас не освободи заложниците. В петък Хамас освободи двама американски заложници, първите освободени пленници, откогато въоръжените мъже нахлуха в Израел преди две седмици.

Управляваното от Хамас държавно управление в Газа сподели, че 18 палестинци християни са били убити при детонация в комплекса на църквата Свети Порфирий в град Газа в четвъртък вечерта. BBC не съумя да удостовери тази цифра.

Израел сподели, че неговите самолети са били ориентирани към площадка за изстрелване на Хамас за ракети и минохвъргачки и че стена на църквата е била развалени.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР