Палестинската футболна асоциация пожела ФИФА да отстрани Израелската футболна асоциация

...
Палестинската футболна асоциация пожела ФИФА да отстрани Израелската футболна асоциация
Коментари Харесай

Палестина пожела от ФИФА да изключи Израел

Палестинската футболна асоциация пожела ФИФА да в профил Израелската футболна асоциация поради хипотетични нарушавания на човешките права и филантропичното право, осъществени от страната по време на войната в Газа.

Предложението е направено от ПФА в ревю до интернационалния футболен управителен орган за разискване на 74-ия годишен конгрес на ФИФА в Банкок през май, където 211-те страни членки ще гласоподават по редица основни въпроси.
 Палестина - ОАЕ 1:1 в мач от шампионата за Купата на Азия
Палестина и ОАЕ не се победиха

Двата тима си разделиха по една точка

От ПФА декларират, че желаят да " извърнат внимание на невижданите интернационалните нарушавания на правата на индивида и филантропичното право, осъществени от Израел ", и приканват ФИФА да упорства ИФА да се оправи с дискриминирането и расизма в своята лига и да признае нарушаванията на устава на федерацията.

Член 4 от устава на ФИФА не разрешава " всевъзможен тип дискриминация против страна или група хора " и гласи, че всяко нарушаване на това обвързване за недискриминация се санкционира с " краткотрайно премахване или изключване ".

Палестинската федерация показва редица нарушавания, които съгласно тях са в прорез с устава и регулаторните правила на ФИФА.

Тези хипотетични нарушавания включват хипотетичното " съучастничество на ИФА в нарушаванията на израелското държавно управление против палестинския футбол ".

ПФА упреква ИФА, че неведнъж не е успявала да предприеме решителни дейности против дискриминирането и расизма в областите под нейна пълномощия, " което съставлява директно нарушаване на член 3 от устава на ФИФА ".

В предлагането се прибавя: " Най-яркият образец за това е ФК Бейтар Йерусалим, който е израелски професионален футболен клуб от Йерусалим и член на израелската Висша лига. Както оповестява the Economist: последователите на футболния клуб гордо пеят за това, че той е " най-расисткият тим " в Израел ".

В отговор на това исканае, представител на ИФА съобщи:

" Призивът за преустановяване на участието на ИФА във ФИФА и присъединяване й в интернационалните шампионати е единствено безсрамен и нахален ход ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР