Палестинец уби трима израелци и рани четирима при нападение с

...
Палестинец уби трима израелци и рани четирима при нападение с
Коментари Харесай

Палестинец уби с нож трима израелци при нападение на Западния бряг

Палестинец умъртви трима израелци и рани четирима при нахлуване с нож в населено място на окупирания Западен бряг , преди да бъде убит от израелските чиновници по сигурността, заяви Асошиейтед прес, като се базира на израелски парамедици и палестински представители.

Тримата мъже са били убити покрай бензиностанция в селището Ариел на Западния бряг. Четиримата потърпевши са откарани в болница в тежко положение, прецизираха израелските парамедици.

По-рано израелските военни оповестиха, че н ападателят е бил прострелян, до момента в който се опитвал да избяга от мястото на случая . Палестинското министерство на опазването на здравето удостовери, че той е бил погубен. Видеозапис, публикуван в израелските медии, демонстрира момента, в който нападателят бива прострелян и пада мъртъв на земята.

Няма информация за претекстовете на нападателя, прецизира АП.
 
TERROR IN ISRAEL: 3 Jews Murdered, 4 Wounded In Multi-Scene Attack
— Yeshiva World News (@YWN)

Израелският министър-председател Яир Лапид изпрати съболезнования на фамилиите на починалите при нападението и съобщи, че Израел " се бори с терора без спиране и с цялостна мощ ". " Силите ни за сигурност работят непрекъснато, с цел да пазят израелските жители и да разрушават терористичната инфраструктура на всички места , непрестанно ", добави той.

Нападението е част от вълна от израелско-палестинско принуждение на Западния бряг и в Източен Йерусалим, при което тази година бяха убити минимум 23-ма израелци и над 130 палестинци . С това 2022 година става годината с най-вече жертви от спора през 2006 година до момента.

Израел окупира Западния бряг, наред с Източен Йерусалим и линията Газа, при Шестдневната война през 1967 г . Палестинците се стремят да си върнат контрола над тези територии и се надяват да открият там своята самостоятелна страна.
 
Number of victims killed in this morning's attack rise to 3,,

The terrorist,, worked at the local factory. Given employment, income, future. But they have to destroy it, why??

And then they go out and celebrate?!?!? Sick!
— Expat_Tyke (@ExpatTyke)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР