Палестина ще внесе в Съвета за сигурност на ООН резолюция,

...
Палестина ще внесе в Съвета за сигурност на ООН резолюция,
Коментари Харесай

Палестина ще поиска от ООН да спре мирния план на Тръмп за Близкия изток

Палестина ще внесе в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации резолюция, осъждаща " проекта за мир " в Близкия изток, показан от президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи палестинският делегат в организацията Рияд Мансур.
" В резултат на тясно съдействие с нашите сътрудници от делегацията на Тунис беше създаден документ, който беше публикуван днес сред членовете на Съвета за сигурност. Надяваме се до четвъртък или петък да приключим договарянията по текста, с цел да представим чист план в понеделник и той да бъде гласуван във вторник ", сподели Мансур по време на сесията на Комитета на Организация на обединените нации за практикуване на неотменните права на палестинския народ, съобщи БГНЕС.
Той насърчи страните от Организация на обединените нации да поддържат плана за резолюция. " Ние ще работим за подготовката на план за резолюция и в това време ще потърсим допустимо най-широката поддръжка в Съвета за сигурност. Знаем, че предлагането ще бъде блокирано посредством несъгласие. Но желаеме да покажем, че цялата интернационална общественост показва обща позиция, която всички ние поддържаме и показваме дружно с генералния секретар на Организация на обединените нации ", съобщи Мансур.
По-рано генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи, че Организация на обединените нации поема уговорката да поддържа палестинците и израелците при разрешаването на спора въз основа на резолюциите на организацията, интернационалното право и двустранните съглашения, както и визията, която допуска съществуването на две страни - Израел и Палестина, които съществуват в съседство в границите на приетите граници, съществували преди 1967 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР