Палеоантрополози са открили 9000-годишни останки в Югоизточен Вашингтон. Останките принадлежат

...
Палеоантрополози са открили 9000-годишни останки в Югоизточен Вашингтон. Останките принадлежат
Коментари Харесай

Интригуващ разказ, гравиран върху костите му: Какво знаем за човека от Кеневик

П алеоантрополози са разкрили 9000-годишни остатъци в Югоизточен Вашингтон. Останките принадлежат на човека от Кеневик, считат учените. Този античен индианец бил с натъртено телосложение, висок към 5 м. Той е оставил след себе си забележителна биография. Животът му споделя история за оцеляване и резистентност, оповестява Ancient Origins. 

Учените са разкрили пострадвания върху останките на индивида от Кеневик, в това число рана от копие в бедрото и счупени ребра. 

Според специалистите раните допускат, че мъжът е водил живот, изпълнен с борба и провокации. От данните от разбора на учените излиза наяве, че копието, ранило индианеца, го е уцелило наоколо до коремната му празнина. Експертите показват, че при други условия изстрела на копието е могъл да се окаже съдбовен.   

On July 28, 1996, an amazing discovery was made in Kennewick, Washington. The remains of a 9000-year-old Native Indian man, now known as the Kennewick Man.
— Ancient Origins (@ancientorigins)
Нараняванията по гърдите и черепа му загатват за живот, изпълнен с борби и злополуки, оставяйки след себе си завладяващ роман, “гравиран ” върху костите му. 

Широката му фигура и следите от " ухо на сърфиста " (терминът е употребен антропологично за идентифициране на култури, които постоянно са се излагали на вода - ред. бел) допускат връзка със северозападното крайбрежие, където той евентуално се е занимавал с лов и лов на риба. 

Докато палеоантрополозите разкриват сложността на живота на индивида от Кеневик, античният индианец продължава да се опълчва на упованията, предизвиквайки предразсъдъци за своя генезис. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР