Пълен триумф за Австрия имаше в последния ден за Световното

...
Пълен триумф за Австрия имаше в последния ден за Световното
Коментари Харесай

Австрийски триумф в последния ден на Световното първенство

Пълен успех за Австрия имаше в последния ден за Световното състезание по ски-алпийски дисциплини в Оре, Швеция, откакто представители на страната окупираха първи три места в слалома при мъжете, с който бе комплициран завършек на шампионата.

Своята седма международна купа завоюва абсолютния доминатор в алпийските ски в последните години Марсел Хиршер, който натрупа сериозна преднина със ужасно показване в първия манш и по-късно нямаше проблеми във втората част на надпреварата, с цел да стигне до купата с общо време 2 минути 05.86 секунди. Грешка на главния му съперник Алекси Пинтуро, който приключи на четвърто място, разреши на още двама австрийци да се качат на почетната стълбичка. Михаел Мат завоюва сребърния орден, откакто остана на 0.65 секунди от спечелилия, а Марко Шварц приключи на 76 стотни от най-хубавото време.

За Хиршер, който имаше проблем със заболяване в първите дни на Световното състезание, това бе първа купа от шампионата. “Радвам се, че съумях да стигна до златото в може би последното си присъединяване на Световно състезание ”, показа Хиршер след края на конкуренцията. За австриеца това е трета международна купа в слалома, като той име още две в отборното и по една в гигантския слаломи комбинацията. Хиршер има и четири сребърни медала от Световни шампионати.

Днешното съревнование не бе положително за българските представители, като Алберт Попов, който впечатли със мощното си показване в слалома в Световната купа този сезон, завършвайки четири пъти в топ 20, в това число на 6-то и 9-то място от началото на годината, позволи неточност на сложното трасе в Оре и пропусна врата, което не му разреши да запише резултат в първия манш. Камен Златков също не съумя да финишира в първия манш и не започва във втория. Третият ни представител в дисциплината Йоан Тодоров даде 41-во време в първия манш, само че отпадна във втория.

Австрия завърша Световното състезание с най-вече извоювани медали – осем, само че единствено един златен. Първото място в класирането по медали си поделят Швейцария и Норвегия, които завоюваха по два златни, един сребърен и един бронзов орден. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР