Пълен транспортен ад цари на кръстовището на Коматевско шосе, бул.

...
Пълен транспортен ад цари на кръстовището на Коматевско шосе, бул.
Коментари Харесай

Ад на кръстовището до Старческия дом

Пълен транспортен пъкъл царува на кръстовището на Коматевско шосе, бул. „ Александър Стамболийски “ и улица „ Модър “, което се намира в непосредствена непосредственост до дома за възрастни хора. Преминаващите оттова тотално са се отрекли от правилника за придвижване по пътищата, а пътните знаци и маркировка са от нулево значение за изнервените в трафика водачи.    

Движението по Коматевско шосе в посока едноименния квартал би трябвало да се прави в три пътни ленти. В дясната, която би следвало да дава опция за придвижване напряко и надясно обаче, непрекъснато има паркирали коли. За идващите от Коматевския възел се основава лъжливо усещане за формирана колона, която чака на светофара. За страдание придвижването не помръдва, защото в тези коли хора няма.  

Средната лента е обозначена за придвижване напряко - към квартал Коматево. На всяко " зелено " обаче най-малко по 5 коли предприемат  рисков ляв завой, като засичат законопослушните водачи, защото бул. „ Александър Стамболийски “ предлага единствено една лента за придвижване в посока пандиза. Голям шанс е, че досега не се е стигнало до случай с съдбовен край. 

Опасната маневра се прави от двете ленти, а водачите би трябвало да се схващат в придвижване кой пръв да продължи. Резултатът е в допълнение изнервяне, надути клаксони, опънати нерви и евентуална заплаха за преминаващите през кръстовището пешеходци.  

Светофарите тук са всичко друго, само че не и умни. Проверка на „ Марица “ сподели, че в най-натоварените часове на денонощието преминаващите по Коматевско шосе имат единствено 20 секунди на зелено. Точно с толкоз време разполагат и колите, които чакат на улица „ Модър “, а там водачи съвсем липсват.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР