Пълен с антиоксиданти, шоколадът, и най-вече черният шоколад, може да

...
Пълен с антиоксиданти, шоколадът, и най-вече черният шоколад, може да
Коментари Харесай

Шоколадът подмладява кожата

Пълен с антиоксиданти, шоколадът, и най-много черният шоколад, може да добави ежедневната грижа за кожата. Хапвайки постоянно умерени количества шоколад, можем да си подсигурим по-стегната и гладка кожа, естествено предпазена от нездравословното въздействие на ултравиолетовите лъчи.

До момента беше известно, че тъмният шоколад подкрепя активността на мозъка и чревния тракт, намалява неприятния холестерол и риска от сърдечносъдови болести. Днес към изгодите от приема на обичания десерт можем да прибавим и дермопротективното му деяние.

Мощни антиоксиданти в черния шоколад забавят процесите на стареене на кожата

Изгарянето на кожата след излагане на слънце може да способства за приемането на стремежи загар, само че в дълготраен аспект е съществена причина за стареенето на кожата. Ултравиолетовите лъчи отключват процеси, водещи до нараснало произвеждане на свободни радикали в кожните кафези. Оксидативният стрес поврежда клетъчните структури и форсира стареенето им. Така стремежът към по-траен безоблачен тен може да докара до прибързано стареене на кожата. Повишеният банкет на антиоксиданти е средство, което може да забави този развой.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР