Пълен обрат претърпя повторното дело в пловдивския районен съд срещу

...
Пълен обрат претърпя повторното дело в пловдивския районен съд срещу
Коментари Харесай

Пълен обрат с присъдата на мъжа, който ослепи бивш следовател от Пловдив

Пълен поврат претърпя повторното дело в пловдивския областен съд против Сашо Илиев, който ослепи някогашен следовател от Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Преди 11 месеца 24-годишният мъж бе наказан условно на 3 години отнемане от независимост, с 5 години изпитателен период. Делото обаче бе върнато изначало поради непълна обосновка на решението.

Днес Сашо Илиев отново се изправи пред Темида и още веднъж призна напълно виновността си, поради което делото завърши по съкратената процедура.

Този път арбитър Найденов дефинира много по-сурово наказване - 3 години отнемане от независимост дейно, което при редуцирането стана 2 години. Освен това Сашо Илиев бе наказан да заплати обезщетение в размер на 70 000 лв. на следователя, по предявен от него цивилен иск. Признатият за отговорен мъж ще заплати и 2800 лв. държавна такса, както и разходи по делото в размер на 256 лв.. 

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен период.

Инцидентът е станал на 11 юни 2020 година в публичната баня в село Песнопой. Пострадалият Иван Генчев отишъл до съблекалнята, с цел да се охлади и седнал за малко на софа. Там бил другар на обвинения, който пушел цигара. Генчев два пъти учтиво направил забележка на приятеля на Сашо да спре да пуши, при което мъжът загасил цигарата и се върнал в басейна.

Там обаче Сашо Илиев схванал за забележката и решил да потърси пояснение за нея от Генчев. Той се обърнал към него с думите: " Ти какво правиш забележка за пушене? Ела на открито “. Генчев му отвърнал да го остави на мира и да не го закача. 

Илиев почнал да ругае и да се заканва. Приятелят му И.М. го убеждавал да не се разправя и два пъти го прибирал в съблекалнята. На третия път обвиненият се отскубнал, отишъл още веднъж до басейна и изненадващо нанесъл с пестник мощен непряк удар в региона на дясното око на Генчев. 

Пострадалият извикал от болежка и се свлякъл до кръста в басейна, като на помощ му се притекъл негов другар. От дясното око на Генчев, който е някогашен следовател, потекла щедро кръв и той изпитвал неистова, нетърпима болежка. На място пристигнали лекарски и полицейски екипи. 

Пострадалият е бил признат в болница за лекуване, като вследствие на контузията е получил травма на главата и цялостна слепота на дясното око.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР