Пълен обрат по друго съдебно дело - Окръжният съд в

...
Пълен обрат по друго съдебно дело - Окръжният съд в
Коментари Харесай

Оневиниха собствениците на съборения тютюнев склад в Пловдив

Пълен поврат по друго правосъдно дело - Окръжният съд в Пловдив оправда изцяло притежателите на съборения тютюнев склад на улица " Одрин " 8. Преди повече от две години те пробваха да разрушат напълно постройката, с цел да построят хотел, само че жива верига от хора им попречи.


Първоначално Георги Бранеков и Александър Николич бяха упрекнати и за потребление на подправен документ при приемане на строителното позволение. Абсолютната отминалост за това закононарушение обаче изтече и те останаха с обвиняване единствено за разрушение на монумент на културата.

В хода на правосъдното произвеждане обаче се оказа, че поради некоригирана от години процедурна неточност, постройката не е културен монумент и за нея няма никакъв охраняем режим, макар документите, показани от Националния институт за недвижимо културно завещание.

От прокуратурата оповестиха, че най-вероятно ще стачкуват днешното решение и че е допустимо да се търси отговорност от чиновници на Министерството на културата. Предприемачът Николич отхвърли да показа какво ще прави в този момент със постройката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР