Пълен обрат е претърпяло делото, което Бетина Жотева заведе и

...
Пълен обрат е претърпяло делото, което Бетина Жотева заведе и
Коментари Харесай

Пълен обрат по делото на Бетина Жотева срещу Александър Симов

Пълен поврат е претърпяло делото, което Бетина Жотева заведе и завоюва против Александър Симов, разкри депутатът от Българска социалистическа партия. На първа инстанция той беше наказан да заплати 7000 лв. за засегнатост на председателката на Съвет за електронни медии. Втора обаче го е оневинила изцяло.
Още по тематиката
" Скъпи другари, мнозина от вас евентуално знаят, че преди две години се забърках в тежка и изтощителна правосъдна борба с актуалната шефка на Съвет за електронни медии (тогава елементарен член) Бетина Жотева. Тя заведе иск за 25 хиляди лв. против мене. В исковата й молба се споделяше, че няколко мои изявления от парламентарната естрада и три-четири публикации, които написах, са рефлектирали " извънредно отрицателно върху прочувствената сфера на Бетина Жотева. Обидите, нанесени ѝ от ответника, са повлияли на психическото ѝ равновесие и самочувствието на ищцата както в професионален, по този начин и в личностен проект. Ищцата е изпаднала в мощно депресивно положение, обвързвано със мощни отрицателни душевен прекарвания точно вследствие на незаконосъобразното държание на ответника и последвалото мощно разколебано публично доверие в личността ѝ ". По-нататък в нейния иск се споделяше, че поради моите действия тя е имала проблеми със съня, станала е неуверена и е почнала да отбягва близки и познати.

И преди по-скорошните ми познати да си помислят, че съм някое страшилище - всичките ми изказвания по адрес на Бетина Жотева бяха провокирани от случай, в който тя безусловно заплаши и изсъска на колежката Къдринка Къдринова. Това актуалната медийна боска безусловно сподели: " Ако си отворите устата още един път за мен, ще видиш какво става ".

И по този начин - на първа инстанция съдът присъди на Бетина Жотева седем хиляди лв.. Тогава дамата особено се появи назад във фейсбук, с цел да се похвали, че ме е осъдила. Е, в този момент е мой ред да ви се похваля. Днес излезе първичното решение на втора инстанция. Съдът отхвърля изцяло претенциите на Жотева по мой адрес. Абсолютно всичките. Което съгласно мен е обикновено, тъй като в нито един миг не си разреших да наскърбявам личността Жотева. Аз подлагам на критика членката на Съвет за електронни медии, която вместо да пази свободата на словото бе записана по какъв начин го задушава. Разбира се, има още инстанция, която би трябвало да се произнесе, само че с решението на втората се усещам ненапълно възмезден. Чакам да излезе цялостното решение, с цел да видя причините детайлно. Две години това дело ми виси на шията. Не е нещо, с което не съм привикнал като публицист, само че се веселя, че съдът не разреши да се трансформира в бухалка против свободното слово у нас. То е последното малко нещичко, което ни е останало от демокрацията. ", написа депутатът Александър Симов във Facebook.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР