Пълен камион с фалшиви маратонки са били иззети снощи от

...
Пълен камион с фалшиви маратонки са били иззети снощи от
Коментари Харесай

Потресаващи разкрития за братята Ябанджъ, завъртели бизнес за милиони

Пълен камион с подправени маратонки са били конфискувани нощес от добре маскирания склад на бул. „ 6 септември”. Депо, натъпкано с ментета на две от най- продаваните спортни марки - "Адидас " и "Найк " бе разрушено от пловдивската полиция.

Подвижна стена в магазин за обувки и спортни дрехи е била вход към тайника. Тя се е отваряла със специфичен чип, оповестява.

От тук фалшификатите са поемали към разнообразни градове в страната, употребявайки услугите на спедиторска компания. В основата на схемата са двамата братя от Пловдив Ремзи и Исмаил Ябанджъ.

Ремзи и още 9 души с в ареста, след профилирана интервенция на Икономическа полиция и Окръжна прокуратура през вчерашния ден. Исмаил е разгласен за национално търсене и съгласно прокуратурата не е в страната.

Работещи в прилежащите обекти до магазина на Ябанджъ, описаха пред наш кореспондент, че цялостен камион със имитации са били конфискувани през вчерашния ден.

„ Никога не сме виждали по кое време идва стоката, най-вероятно се случва през нощта. Не сме виждали и бусове на куриерски компании, рядко пък идваха клиенти. Двамата братя не идваха тук. Магазинът се отваряше от младо момче от ромски генезис. То отключва и продава”, обявиха служащите в региона.

Престъпниците са работили по следната скица. Имало е лице, което е отговоряло за склада.

След приемане на поръчка, подставени лица изпращат пратката по спедиторска компания. Парите се привеждали по сметка, а от там средствата се теглели от физически лица. Групата има 4 уеб страницата, през които продава маратонките.

Братята Ябанджъ се изпирали парите от схемата, влагайки ги в недвижимо имущество. Техни са две от първокласните кооперации на улица „ Искра” в Столипиново. В жилищата няма никой, както и в тези, населявани от двамата братя.

В ареста са и дамите на братята, които са били част от схемата - Неджати и Сабре Ябанджъ.

Съседи в региона признават, че фамилиите разполагат със забележителни финансови средства и се славят като хора, със съществени връзки.

Мнозина отхвърлят коментар от боязън, а други разкриват, че от години братята се занимават с импорт на маратонки менте. Още преди 4 години част от тази фамилия са се занимавали със същата активност. Тогава участниците са наказани за търговия с фалшифицирани марки, само че очевидно присъдата не се е отразила на активността.

В махалата се приказва още, че Исмаил Ябанджъ, който е разгласен за търсене, най-вероятно се намира в Турция.

„ Той държи връзките с търговците. Урежда стоката, купува я и я праща към България. Работят с един от клоновете на Еконт, който е в квартала”, сподели наш източник от Столипиново.

Част от нелегално добитите пари от схемата са бил „ наливани” в сватбения дом на улица „ Владая”, благосъстоятелност на Ремзи и Исмаил Ябанджъ. Залата за знамение и приказ може да поеме над 1000 души посетители. В момента се построяват още две зали, едната от които по-малка. Те са долепени до към този момент построената на въпросната улица.

"Организаторите са имали доста висок стандарт за хора без публични приходи ", съобщи през днешния ден окръжният прокурор Румен Попов.

Визията на залата може да остави без мирис и най-големите критици. Злато, сатен, керамика – очевидно налети доста пари. Портите към сватбения дом бяха затворени и заключени с катинари.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР