Палатков лагер издигнаха и в Силистра родителите на деца с

...
Палатков лагер издигнаха и в Силистра родителите на деца с
Коментари Харесай

Родители на деца с увреждания издигнаха палатков лагер и в Силистра

Палатков лагер издигнаха и в Силистра родителите на деца с увреждания. Постоянното им наличие в центъра на града ще продължи до края месеца, към този момент.
Основните им претенции са в поддръжка на плана за Закон за персоналната помощ, препоръчан от омбудсмана Мая Манолова. За множеството от родителите е значима каква ще е ориста на децата им тогава, когато няма да могат да бъдат към този момент до тях и ще имат ли опция да се осъществят в живота тези от тях, които са с по-ниска степен на увреждане. Настояват да има и обединен указател на децата и хора с увреждания, както и да бъде направена самостоятелна оценка на потребностите на всеки един от тях и да не бъдат поставяни под един знаменател.

Сигурност е нужна за членовете на фамилиите на децата с увреждания, тъй като в огромен % от случаите единият от родителите не може да работи, не е здравно и пенсионноосигурен. От години се борят да бъдат персонални асистенти, без да се постанова непрестанно да аплайват по стратегии и да не знаят дали ще бъдат утвърдени. Този път са решени да се борят до дъно. Готови са на ефикасни протестни дейности.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР