Палатките в защита на Паметника на Съветската армия ще останат

...
Палатките в защита на Паметника на Съветската армия ще останат
Коментари Харесай

Възраждане: Палатките в защита на Паметника на Съветската армия ще останат пред него

Палатките в отбрана на Паметника на Съветската войска ще останат пред него без значение от нападението преди ден.

Това съобщи претендентът за кмет на София от " Възраждане " Деян Николов. Той акцентира, че даже да бъде заварден монументът, те ще продължат да го пазят.

" Ние не слагаме под общ знаменател всички почитатели на " Левски ", считаме че това е дребна група, бих ги нарекал проведена незаконна група поради това, че са пристигнали с ясната цел да извършат закононарушение. Хвърляли са димки и факли към палатките, където в този миг е имало хора, това може да бъде обсъждано и като опит за ликвидиране. Имаме уверението както на министъра, по този начин и на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи, че полицейското наличие в региона на паметника ще бъде засилено изключително през тъмните часове на денонощието ", уточни Николов.

По думите му политическо лице е отишло в РПУ-то, където са били задържани четирима от почитателите на „ Левски “, и им е осигурило адвокатска отбрана.

" В четвъртък вечер станахме очевидци на невиждана провокация. Това не е първата, а е може би четвърти или пети подобен случай. Първите бяха не в толкоз огромен мащаб и не толкоз рискови. Група от към 30 млади мъже пристигнаха и нападнаха хората, които са тук да пазят Паметника на руската арми. Тук има дами, майки, даже сега има бебе с бебешка количка. Срещу тях явно са изпратени провокатори, приказваме за хора, които са пристигнали тук готови, с ясната цел да създадат тази провокация и да провокират реакция от наша страна “, изясни претендентът за кмет на София от " Възраждане ".

Един от потърпевшите при нападението е Димитър Георгиев. Той описа какво се е случило:

" Бяхме тук 6 индивида – две дами и четирима мъже, когато откъм горичката видях група, добре проведена, облечени в тъмни облекла, с маски, някои носеха и качулки, прикрити лица, боксове, други твърди предмети, факли, димки, нападнаха Паметника на руската войска и групата, които стояхме горе “, описа той и добави, че е бил ударен с юмручен удар в лицето, а една от дамите е пищяла „ помощ, напръскаха ме в лицето “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР