Палатата на представителите в Конгреса и Сенатът на САЩ постигнали

...
Палатата на представителите в Конгреса и Сенатът на САЩ постигнали
Коментари Харесай

Daily Express: „Едностранните” санкции на САЩ против Русия разтревожиха ЕС

Палатата на представителите в Конгреса и Сенатът на Съединени американски щати постигнали единодушие по отношение на пакета от наказания, които би трябвало да санкционират Русия за нейната „ интервенция в президентските избори, а по този начин също за военната експанзия в Украйна и Сирия ”, написа The Daily Express. Според изданието, Брюксел реагирал на тази вест, като предизвестил Вашингтон, че неговата автономия по въпроса може да докара до „ необятни непредвидими последствия”.

Германия към този момент заплаши с вероятни ответни ограничения, в случай че американските управляващи решат да наложат наказания по отношение на немски компании, ангажирани в строителството на съветския газопровод „ Северен поток – 2” през Балтийско море.

Европейските политици изразили безпокойствие, че ограниченията на Вашингтон могат да доведат до последици, които да се отразят отрицателно освен Трансатлантическото партньорство и „ Голямата седморка”, само че и на стопанската система на Европейски Съюз и на неговите енергийни ползи.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР