Palantir, компанията на милиардера Питър Тийл, стартира платформата за изкуствен

...
Palantir, компанията на милиардера Питър Тийл, стартира платформата за изкуствен
Коментари Харесай

ИИ на бойното поле: Palantir разкри плановете за превръщането на GPT-4 в смъртоносно оръжие

Palantir, компанията на милиардера Питър Тийл, започва платформата за изкуствен интелект Palantir (AIP), предопределена за работа с огромни езикови модели като GPT-4 и техните други възможности в частните мрежи. В един от своите видеоклипове Palantir показва по какъв начин военните могат да употребяват AIP за водене на война.

В демонстрационния филм операторът на системата открива противников войски и подрежда на асистента с изкуствен интелект да изпрати разследващи дронове, да приготви тактически разновидности за отговор на опасността и даже да провежда радиозаглушаване на предпочитаните връзки. AIP оказва помощ да се оценят вражеските сили и техните благоприятни условия благодарение на дрона Reaper, като предлага разнообразни способи за реакция, в това число отчитане на броя на леките противотанкови оръжия във всяко поделение.

„ Операторът пита кои противников елементи се намират в района и употребява изкуствения разсъдък, с цел да построи евентуална групировка от наличните подразделения “, се споделя във видеото.

След като получи от изкуствения разсъдък по-добра визия за протичащото се, операторът желае от него да направи по-добри фотоси. ИИ изстрелва безпилотния аероплан Reaper MQ-9, с цел да направи фотоси, и операторът открива, че до другарските сили се намира танк Т-80 – съветска машина от руската ера.

След това операторът пита изкуствения разсъдък какво да направи по въпроса. „ Операторът употребява AIP, с цел да сътвори три вероятни разновидността за ориентиране към това вражеско оборудване„, се споделя във видеото. „ След това те употребяват AIP, с цел да изпратят автоматизирано препоръчаните разновидности по веригата на командването. “ Вариантите включват атакуване на танка с F-16, артилерия с отдалечен обхват или ракети Javelin. Според видеото изкуственият разсъдък даже ще уведоми всички дали околните войски разполагат с задоволително Джавелини, с цел да изпълнят задачата, и ще автоматизира системите за разстройване на връзките.

Войната с дронове към този момент абстрахира войната, улеснявайки хората да убиват на огромни дистанции единствено с едно натискане на бутон. Последиците от потреблението на сходни системи са добре документирани. Забавна специфичност на видеото е, че в него потребителите се назовават „ оператори “ – термин, който във боен подтекст е редуциране, употребявано от специфичните сили като Seal TEAM Six.

Във видеото се акцентира, че огромните езикови модели и ИИ логаритми би трябвало да бъдат държани под непоколебим надзор, с цел да се подсигурява тяхното „ законно и етично “ потребление. В него се споделя, че работата на AIP би трябвало да се основава на три съществени правилото. Първо, AIP би трябвало да се ползва „ етично и законно “ в границите на система, способна да събира секретни и обществени данни. Второ, операторите би трябвало да дефинират какво може да вижда AIP и какви дейности може да подхваща. Трето, AIP би трябвало да има усъвършенствани ограничаващи механизми за попречване на неразрешени дейности от негова страна.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР