Пакистанският министър-председател Имран Хан беше отстранен от поста си днес

...
Пакистанският министър-председател Имран Хан беше отстранен от поста си днес
Коментари Харесай

Премиерът на Пакистан Имран Хан беше свален от поста след вот на недоверие

Пакистанският министър-председател Имран Хан беше отхвърлен от поста си през днешния ден с гласоподаване на избор на съмнение в Националното заседание, след няколко седмици на политическа рецесия.

В Пакистан няма министър-председател, който да е съумял да приключи мандата си, от оповестяването на независимостта на страната през 1947 година насам, само че Имран Хан е първият, който си отива от властта след избор на съмнение.

Негов правоприемник отпред на Пакистан би трябвало да бъде Шехбаз Шариф, водачът на Мюсюлманската лига на Пакистан (PML-N). Пакистан е ислямска република с 220 милиона поданици, която разполага с нуклеарни оръжия.

69-годишният Имран Хан, прочут като Краля на спорта в страната и като лидер на националния тим по крикет, стана министър-председател през 2018 година и опита всичко, с цел да се задържи на власт.

За първи път предходната неделя неговите поддръжници отхвърлиха да внесат избор на съмнение и избраха да разхлабен Народното събрание, с цел да свикат предварителни избори.

Върховният съд, обаче, постанови целия развой за противоконституционен, възвърне събранието и разпореди да се организира гласуването на вота на съмнение, което и смъкна Хан.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР