Пакистанските власти са арестували 10 души за участие в т.нар.

...
Пакистанските власти са арестували 10 души за участие в т.нар.
Коментари Харесай

Родители заклаха ритуално младоженци, защото се взели без съгласието им

Пакистанските управляващи са арестували 10 души за присъединяване в така наречен " ликвидиране на достойнството ". Те са умъртвили грубо младоженци, които се оженили без да получат формалното позволение на роднините си, както изискват обичайните племенни обреди.

Трагедията се е разиграла в град Карачи. Жертвите са 24-годишният Абдул Хади и 19-годишната Хасина Биби, които са сключили брак при започване на ноември, оповестява Independent.

Телата на младежите били открити в едно от локалните гробища покрити с рани от ножове. По обвиняване в ликвидиране са задържани бащата на Абдул и още 9 поднини. Бащата на момичето към този момент се укрива от правораздаването.

Всички задържани към този момент са си признали за злодейството, като се оправдали, че убийството е осъществено според решение на племенния съвет, защото младоженците били нарушили пущунските обичаи.

Според непълни данни годишно в Пакистан жертви на " убийства на достойнството ", осъществявани от близки родственици, стават към 1000 дами.

При предходен подобен случай 17-годишен младеж и 15-годишна госпожица бяха умъртвени с електрически ток.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР