Пакистански съд осъди на смърт мюсюлманка, като я призна за

...
Пакистански съд осъди на смърт мюсюлманка, като я призна за
Коментари Харесай

Пакистански съд осъди на смърт жена заради богохулен статус

Пакистански съд осъди на гибел мюсюлманка , като я призна за отговорна, че е разгласила " светотатствен " статус - карикатури на пророка Мохамед - в WhatsApp и е изпратила същото известие на собствен другар.

26-годишната Анека Атик е задържана през май 2020 година, откакто неин другар я упреква, че е изпратила " богохулни " карикатури на пророка и „ непристойни “ забележки за " свещени персони ". По този метод тя " умишлено и предумишлено осквернява свещени праведни персони и наскърбява религиозните убеждения на мюсюлманите ", се споделя в обвинителния акт.

В сряда съдът постанови дамата да бъде " обесена “ и да заплати санкция в размер на 200 000 пакистански рупии (1137 долара).

По данни на Комисията на Съединени американски щати за интернационална религиозна независимост, към 80 души в Пакистан са в пандиза за осквернение , като най-малко половината от тях са наказани на гибел. Въпреки това до момента не е имало изтезания.

Богохулството продължава да бъде извънредно сензитивен и спорен въпрос в Пакистан. През 2017 година Таймур Раза стана първият човек , наказан на гибел за хипотетично осъществяване на осквернение в обществената медийна платформа Фейсбук.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР