Пакистански и афганистански източници за сигурност потвърждават смъртта на лидера

...
Пакистански и афганистански източници за сигурност потвърждават смъртта на лидера
Коментари Харесай

Лидерът на Ал Кайда е починал

Пакистански и афганистански източници за сигурност удостоверяват гибелта на водача на Ал Кайда Айман ал Завахири, който размени Осама бин Ладен през май 2011 година

Това оповестява вестник Arab News, чиито публицисти са ревизирали информацията след известия за гибелта на ал-Завахири в обществените мрежи и афганистанските медии.

Според минимум четири разследващи източника ал-Завахири е умрял от естествена гибел в Афганистан при започване на ноември. Бил е с астма и остра бъбречна непълнота.

Източници, близки до Ал Кайда , оповестяват, че Ал Завахири е умрял в град Газни и към този момент е бил заровен, само че къде тъкмо не се знае.

Медиите нееднократно оповестяват за гибелта на водача на бойците. Ал-Завахири е излъчен за последно в годишнината от атентатите от 11 септември. Тогава той прикани всички мюсюлмани към джихад против Съединени американски щати, Израел, Европейския съюз и Русия.

Ако гибелта на Ал-Завахири бъде публично доказана от някоя от разследващите служби, тогава Ал-Кайда ще се изправи пред вътрешна рецесия. Двамата наследници на Ал-Завахири бяха убити - Хамза бин Ладен (син на убития Осама бин Ладен) и Абу Мухсин ал-Масри. Абдула Ахмед Абдула беше погубен в Ирак неотдавна.

От висшите водачи на Ал-Кайда, които към момента са на независимост и могат да заместят Ал-Завахири, остава единствено един - Сайф ал-Адл. „ Главата “ му се пресмята на 10 милиона $.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР