Пакетите с икономически стимули за преодоляване на негативните ефекти на

...
Пакетите с икономически стимули за преодоляване на негативните ефекти на
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Стимулите за преодоляване на ефектите от Covid да отидат в екопроекти

Пакетите с стопански тласъци за превъзмогване на отрицателните резултати на коронавирусната пандемия би трябвало да бъдат ориентирани към вложения в екологични планове.

Това съобщи през вчерашния ден ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, представена от Ройтерс и БНР.

  " Климатичните промени са сериозна опасност за световния стопански напредък ", предизвести тя. Зелените анти-Covid вложения биха нараснали брутния вътрешен артикул на страните приблизително с 0,7 на 100 през първите 15 години икономическо възобновяване.

Кристалина Георгиева прикани Световната банка да усили още повече помощите за африканските страни, които са най-тежко наранени от пандемията. По данни на международната банка 43 милиона души там са изправени пред последна беднотия. Георгиева взе участие в онлайн среща на върха за Африка, проведена от в. " Файненшъл таймс ",

Тя даде да се разбере, че не приема апелите на някои неправителствени организации МВФ да продаде част от златния си запас. Те настояват, че в случай че фондът се раздели единствено със 7 % от златото си, възлизащо на 2814 метрични тона на стойност 137 милиарда $, би могъл да финансира анулацията на всички задължения на най-бедните страни към него и Световната банка за идващите 15 месеца.

Златните запаси на фонда са значим финансов буфер, съобщи Кристалина Георгиева.

Днес стартират годишните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка. Тази година те ще се организират онлайн поради новия ковид.

Очаква се да бъде оповестен отчет на Международния валутен фонд за финансовата непоклатимост, който ще бъде последван от конференция.

Във Вашингтон ще има конференция и на представители на Г-24 в границите на срещите на МВФ и Световната банка.

В програмата на есенните срещи за през днешния ден е планувана полемика с присъединяване на ръководещия шеф на Фонда Кристалина Георгиева на тематика " Устойчивост след Covid-19 ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР