Пакети с боб, брашно, захар, олио и т. н. влизат

...
Пакети с боб, брашно, захар, олио и т. н. влизат
Коментари Харесай

Дни преди изборите: Хранителни пакети - фалшива новина или агитация

Пакети с фасул, брашно, захар, олио и т. н. влизат в политическата пропаганда седмица преди изборите. Социалните мрежи през последните дни изобилстват от фотоси, на които се вижда по какъв начин разнообразни партии пропагандират с хранителни пакети, в които има артикули от първа нужда. В един от пакетите е показана бюлетина, а в различен има плик с 20 лв..

Според ГЕРБ с фотосите се спекулирало, тъй като били от предходната Коледа.

Хранителни артикули и календар с логото на ГЕРБ, както и готови за разпределяне пакети, се виждат на двете фотоси, за които се твърди, че са част от политическата пропаганда в навечерието на парламентарния избор. От партията ги дефинираха като подправена вест

" Явно предизборната акция в нейния цивилизован тип свърши преди въобще да е почнала ", съобщи зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Оказва се, фотосите в действителност са на пакети с храна, раздавани от ГЕРБ като обществени помощи за Коледа предходната година.

" Ето това, обърнете внимание на същата фотография, вижте датата 19 декември 2020 - самодейност на ГЕРБ в Перник за помощ на обществено слаби хора. Ще ви покажа още една от декември предходната година, този път в Плевен - това са действителните обстоятелства ", добави още Георгиев.

От партията разясниха, че фотосите били популяризирани от други политически сили.

" Това, че те се сещат за хората и за гласоподавателите си един път на 4 или на 2 години, когато има избори, е повода да имат доверие в границите на статистическата неточност ", изясни Това Биков от ГЕРБ.

Адвокат Албена Белянова пък попита: " Какво ли тогава раздават през днешния ден? Един младеж-ГЕРБ, почитател на санирането и претендент за депутат от Хасково, с горделивост разгласява фотоси с куп торбички за разпределяне. Мартеничката на вратата надали са я закачили още на Коледа ".

Кaндидaт-дeпутaтът Ивaйлo Мирчeв oт " Демократична България ", от своя страна също отговори, че фотосите с питателните артикули не са подправени, а са оповестени преди няколко дни от ГЕРБ -Хасково. Той публикувa коментара в персоналния cи прoфил във Фейсбук.

Снимка по какъв начин разнася сини торбички на гласоподавателите си пусна претендентът на ГЕРБ-СДС в Хасково Сашо Савов. Във Facebook под фотосите той написа: " Всеки ден при срещите си с Вас очи в очи си споделяме истината. Затова и тези диалози са толкоз потребни за мен. "

Междувременно прокуратура образува кореспонденция и ревизира сигнал за нерегламентирана пропаганда в Мадан. Разследващите се самосезирали след обява на фотография в обществените мрежи на кандидат-депутат за пропаганда, съпроводена с подарък торбичка с хранителни артикули и пример на бюлетина с маркиран номер на една от партиите.

" Във връзка със сигнала, който полицията са открили, че във фейсбук циркулира, надлежно са подхванати дейности, наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Смолян, Териториално поделение - Мадан е дал подробни инструкции, дал е период 48 часа за осъществяване на инспекцията. Понеделник ще имаме резултатите и надлежно прокурорът ще реши съгласно данните от инспекцията дали са на разположение условия за формиране на досъдебно произвеждане или пък да откаже да образува ", сподели Окръжният прокурор на Смолян Недко Симов пред БНР.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР