Пакетчета силикагел – полезни в домакинството Пакетчетата силика ги има

...
Пакетчета силикагел – полезни в домакинството Пакетчетата силика ги има
Коментари Харесай

Пакетчета силикагел: необичайни начини за употреба в домакинството

Пакетчета силикагел – потребни в семейството

Пакетчетата силика ги има в съвсем всеки артикул, ние не им обръщаме внимание и ги изхвърляме. Време е да започнете да ги събирате и ето за какво.

Когато си купите нови обувки, чанта и други сходни, нормално намирате дребни пакетчета, цялостни със зрънца – силициев диоксид в кутията. Почти всички незабавно ги изхвърлят, тъй като общото мнение е, че са безполезни и даже токсични. Но истината е, че в тях няма токсини.

Торбичките са цялостни с вещество, наречено силициев диоксид, което не би трябвало да се гълтам. Но това не значи, че не може да бъде потребно в семейството. Тези зрънца силициев диоксид имат способността да всмукват влагата към себе си.

Ето най-хубавите способи да употребявате пакетчетата със силициев диоксид в дома си:

1. Поставете пакетчета със силициев диоксид във вашата чанта за извършения
Както споменахме, главната цел на тези торбички със силициев диоксид е да всмукват непотребната влага и да защитят обувките ви. И както знаем, бактериите се развъждат основно във влажна и затворена среда. Така че тези пакетчета могат да ви оказват помощ да премахнете влагата и бактериите от вашата чанта за извършения, като по този метод ще премахнете неприятните миризми.

2.Поставете пакетчета със силициев диоксид сред кърпите
Това ще предотврати влагата и ще обезврежда миризмите. Всичко, което би трябвало да извършите, е да поставите няколко пакетчета със силициев диоксид в дрешника си.

3.Ще удължат живота на вашите самобръсначки
Не оставяйте самобръсначките си в банята, където постоянно е мокро и топло. Поставете пакетчета със силициев диоксид в пластмасов съд и съхранявайте самобръсначките в него.

4.Ще спасите мобилния си телефон, в случай че сте го потопили във вода
Можете да съхранявате тези пакетчета в стъклен буркан. Така че при положение, че инцидентно изпуснете телефона си във вода, вместо да го слагате в ориз, поставяте телефона в буркан с тези пакетчета. Това е 10 пъти по-ефективно!

5.Предотвратете замъгляването на предното стъкло на колите
Това несъмнено е един от най-хубавите препоръки, защото замъглените прозорци на колите са огромен проблем, изключително при мокро време. Това е най-хубавото преимущество на силика гела за всички водачи по света.

Поставете няколко пакетчета на предното стъккло отвътре.

На идната заран ще забележите, че стъклото на колата ви не е замъглено. Това е най-бързият и сполучлив метод да предотвратите замъгляването на прозорците.

6.Използвайте тези пакетчета, с цел да запазите старите си фотоси
Всички знаем, че старите фотографии с течение на времето избледняват и утежняват качеството си. Наистина е тъжно, тъй като това са мемоари от предишното ни и са ни прочувствено скъпи.

Просто оставете няколко пакетчета със силициев диоксид в остарялата кутия за фотоси, с цел да можете да ги спасите от влагата, която в действителност може да ги унищожи.

Вижте още: Мазнините по корема изчезват с тази елементарна рецепта

7.Съхранете гримовете си
Това важи за всички дами по света! Поставете едно или две пакетчета със силициев диоксид в чантата си, сред гримовете, изключително при прахообразните.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР